Forbes повідомляє, що Apple усунула дефект в iOS 12, яка використовувалася розробниками GrayKey для злому iPhone. До цього Apple пропонувала лише часткове вирішення проблеми, проте в деяких випадках смартфони від Apple залишалися без захисту.

Анонімні джерела Forbes повідомили, що в iOS 12 Apple заблокувала роботу коробки GrayKey, яка підбирала паролі від будь-якого iPhone і iPad, що працює на iOS 11. На пристроях з iOS 12, GrayKey тепер показує лише розміри незашифрованих файлів в папках. Раніше цю технологію хотіли взяти на озброєння правоохоронні органи більшості країн, щоб отримувати доступ до файлів зламаного iPhone.

Яким чином Apple виправила помилку, невідомо. Генеральний директор ElcomSoft Володимир Каталов припустив кілька варіантів.

Про GrayKey стало відомо в березні 2018 року. Коробка продається в двох версіях: за 15 000 і 30 000 доларів. Процес вгадування коду доступу займає кілька годин, якщо встановлено чотиризначний пароль. Пароль підбирається методом підбору цифр, так що це не так просто. враховуючи, що телефон блокується після декількох невдалих спроб.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, що популярний месенджер WhatsApp знайшов спосіб захистити дані користувачів з допомогою функції, якої немає навіть у конкурентів. Повідомляється, що сканер особи стане ще одним рівнем захисту даних користувачів. Однак, нова система діє тільки на iPhone X і більш нових моделях. Для власників Android смартфонів погані новини, так як їх смартфони не підтримують дану технологію.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що з 2010 року проводиться чемпіонат світу з класичного “Тетрису”. Варто відзначити, що рекорд семиразового переможця в світі нарешті побитий, причому підлітком, який отримав грошовий приз 1000 доларів за новий світовий рекорд.

Знай.uа писав, що нова провідна миша від компанії HP, отримала сканер відбитків пальців. Тепер не потрібно щоразу вводити пароль для входу в обліковий запис Windows 10, досить просто прикласти палець до мишки.