У новому дослідженні, проведеному вченими з Оксфордського університету, з'ясувалося, що близько 90% безкоштовних додатків в Google Play обмінюються даними з Alphabet. По суті це холдинг, який володіє корпорацією Google. Після аналізу понад 959 тисяч додатків з американських і британських магазинів, дослідники заявили, що збір даних і обмін ними “вийшли з-під контролю”. Простежити за кожним додатком практично неможливо, враховуючи кількість додатків, яких з кожним днем все більше.

“Ми виявили, що більшість безкоштовних додатків містять сторонні трекери, які, в свою чергу, пов'язані з більш великими трекерами — агрегаторами інформації. Вони ж надають дані великим компаніям”.

наприклад, більшість програм — 88,4%, можуть обмінюватися даними зі структурами, що належать Google. Однак у списку знаходяться ще безліч компаній Facebook (42,5%), Twitter (33,8%), Verizon (26.27%), Microsoft (22.75%), Amazon (17,91%) і багато інші.

Так що потрібно з кожним днем все більше стежити, яку інформацію додаток дізнається від вас. Сторонні компанії використовують ці дані для таргетингової реклами, яка буде відображатися у вашому браузері.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Samsung під час конференції проговорилася про секретному смартфоні Galaxy A8s, який отримає дивовижні функції, так як компанія випустить новинку для тестування нових технологій, які незабаром впровадить і в Galaxy S10, анонс якого призначено на лютий 2019 року.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple усунула пролом у захисті, завдяки якій правоохоронні органи могли зламати будь iPhone або iPad з допомогою нової технології Gray Key. Сам злом відбувався з допомогою підбору пароля, і чотиризначний код підбирався за добу. Тепер же всі, хто оновив свій пристрій до iOS 12 може спати спокійно.

Знай.uа писав, що аналітики назвали дати розпродажів ігор у найбільшій бібліотеці Steam. Кожен геймер збирав гроші до початку розпродажів, щоб придбати всі ААА-ігри за копійки. Перша розпродаж пройде 21-27 листопада.