Рівно десять років тому на ринку з'явився перший смартфон під управлінням ОС Android. Всього за якихось 10 років операційка вирвалася в лідери на ринку смартфонів, адже мільярди пристроїв працюють саме на “зеленому роботі”.

Восени 2008 американський оператор T-Mobile випусти HTC Dream, назвавши його T-Mobile G1. Він був представлений, як сучасний гаджет з непоганою начинкою. Проте, начинка була хороша для 2008 року. Одноядерний процесор Qualcomm MSM7201A з частотою 528 МГц, 192 МБ оперативної і 256 МБ флеш-пам'яті, плюс підтримка SD-карти ємністю до 16 ГБ. Красивим завершенням цього стала камера з роздільною здатністю 3 мегапікселя, що безсумнівно порадувала фанатів, адже смартфон вміщував в себе все, що потрібно було звичайному користувачеві.

За сучасними мірками, зовнішній вигляд пристрою був вельми специфічний. Всупереч сенсорному екрану, розробники додали і кнопкову клавіатуру, щоб власники звичайних мобілок могли з легкістю перейти на гаджет майбутнього.

Новинка всього за декілька місяців захопила 6% американського ринку, завдяки гарному співвідношенню ціни і якості, а також кількістю безкоштовних додатків.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Samsung під час конференції проговорилася про секретному смартфоні Galaxy A8s, який отримає дивовижні функції, так як компанія випустить новинку для тестування нових технологій, які незабаром впровадить і в Galaxy S10, анонс якого призначено на лютий 2019 року.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple усунула пролом у захисті, завдяки якій правоохоронні органи могли зламати будь iPhone або iPad з допомогою нової технології Gray Key. Сам злом відбувався з допомогою підбору пароля, і чотиризначний код підбирався за добу. Тепер же всі, хто оновив свій пристрій до iOS 12 може спати спокійно.

Знай.uа писав, що аналітики назвали дати розпродажів ігор у найбільшій бібліотеці Steam. Кожен геймер збирав гроші до початку розпродажів, щоб придбати всі ААА-ігри за копійки. Перша розпродаж пройде 21-27 листопада.