Засновника компанії Tesla Ілона Маска підозрюють у тому, що він надав інвесторам неправдиві дані про виробництво нової моделі автомобіля Model 3.

Федеральне бюро розсоідувань (ФБР) і прокуратура штату Сан-Франциско розпочали кримінальне розслідування за фактом того, що компанія Tesla вводила в оману інвесторів, завищуючи прогнози виробництва для свого автомобіля Model 3. Про це повідомляє AP з посиланням на The Wall Street Journal.

Наразі ФБР з'ясовує, чи знала компанія, що її плани по швидкості виробництва неможливо реалізувати. За інформацією анонімного джерела видання, агенти ФБР зв'язалися з колишніми співробітниками Tesla, щоб їх опитати.

Представник Tesla заявив, що компанія не приховувала складності з ростом виробництва Model 3. За його словами, компанія добровільно співпрацювала і передала документи Департаменту юстиції на початку цього року і не отримувала ніяких додаткових запитів протягом кількох місяців.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Відзначається, що ФБР не відразу повернуло запит, який потребує коментарів.

В чому суть скандалу і чому так нервують інвестори? Справа в тому, що Model 3 є ключовою частиною плану Tesla – компанія хоче розширитись від нішового виробника в сегменті luxury до компанії з більш широким колом споживачів.

На початку 2017 року Tesla оголосила про сміливі плани з випуску до 5 тисяч автомобілів на тиждень до кінця 2018 року. Однак реальний випуск склав всього 793 Model 3 минулого тижня і 2,7 тисячі за весь 2017 рік.



Нагадаємо, засновник Tesla Ілон Маск покидає посаду голови ради директорів компанії-автовиробника через судові позови Комісії з цінних паперів і фондових ринків. Також згідно з угодою, Маск повинен виплатити 20 млн доларів штрафу, компанія Tesla заплатить ще 20 мільйонів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Міністерство юстиції США відкрило кримінальне провадження стосовно компанії Tesla через публічні заяви Ілона Маска, в яких він заявляв про намір зробити компанію Tesla приватною.

Також "Знай.ua" писав, Ілон Маск потрапив ще й у скандал інтимного плану: співачка Азілія Бенкс нещодавно звинуватила винахідника у сексуальних домаганнях.