Компанія Google повідомила про припинення діяльності шахрайської рекламної угруповання, що заробила мільйони на ботах. Повідомляється, що розкрити ботів не так то просто. Однак, цих ботів не так просто знайти. Вони мали непоганий маскуванням, наслідуючи поведінки живих інтернет-користувачів. Відповідні програми були видалені, а web-сайти внесені в чорний список.

Мова йде про компанії We Purchase Apps, купує різні додатки (переважно за біткойни) і передає право власності на них підставним компаніям на Кіпрі, Мальті, Віргінських островах, а також у Хорватії та Болгарії. Таким чином відбувалось відмивання грошей. У загальній складності в шахрайській схемі використовувалося 125 Android-додатків і web-сайтів.

Для створення підробленого, але переконливого трафіку шахраї купували легітимні Android-додатки з хорошою репутацією і вивчали їх поведінку користувачів. Після цього з допомогою статистики навчали потів подібної реакції і впливу на різні події.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Підроблений трафік генерувався з допомогою ботнету TechSnab. Однойменне шкідливе ПЗ як правило встановлювалося на комп'ютери користувачів у вигляді розширення для браузера разом з безкоштовними сторонніми додатками. Після зараження користувачам відображалися різні спливаючі вікна з позначкою TechSnab. Таким чином зловмисники отримували доступ до даних усередині ПК.

Нагадаємо, що корпорація Facebook підтвердила чутки про те, що займається розробкою окулярів доповненої реальності. Тепер же компанія стане конкурентом Google на ще одному ринку електроніки.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що корпорація Samsung зайнялася розробкою ноутбука з гнучким дисплеєм. Потенціалу у девайса не дуже багато, але все ж цікаво подивитися на цей девайс у дії.

Знай.uа писав, що корпорація Samsung разом з Xiaomi випустила новий загальний смартфон Samsung Galaxy A6s. Це перший смартфон, який був створений під час співпраці чи не головних конкурентів на ринку смартфонів в Азії.