Китайські та австралійські дослідники показали прототип рідкого робота. Так, він практично такий же, як в Термінаторі. Головною особливістю бота є те, що він може змінювати свою форму і рухатися у вузьких просторах. Працює він від звичайної літієвої батареї і вміщується на долоні. Такий собі Т-1000 з фільму “Термінатор 2: Судний день”. Правда, він не вміє приймати зовнішність будь-якої людини, але справа лише часу.

Прототип рідкого робота винайшли вчені з університетів науки і техніки в Китаї і Воллонгонг, Австралія. Пристрій розміром з долоню складається з пластикового колеса, невеликий літієвої батареї і краплі рідкого галію. Завдяки цим нехитрим пристосуванням робот може змінювати свою форму.

Один з фахівців зізнався, що ідею для розробки проекту вони почерпнули з фільму “Термінатор 2: Судний день”, де головний лиходій, робот-вбивця T-1000, цілком складається з жидкометаллического сплаву. Саме це і підштовхнуло науковців до створення своєї альтернативи.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що мільйони фанатів досі чекають виходу третьої частини Half-life. З моменту випуску останньої серії минуло 14 років, і більшість ентузіастів почали створювати свою версію продовження, щоб поділитися нею з іншими гравцями, які не втрачають надій.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що в мережі опублікували відео зі смартфоном Nubia X. Варто отмеитть, що девайс отримав цілих два дисплея, а сам корпус виконаний у формі моноблока. Два екрани допоможуть збільшити функціонал смартфона, який, до речі, отримав топові характеристики на сьогоднішній день.

Знай.uа писав, що пакет програм від Microsoft випадково відкрив лазівку для хакерів. Тепер кожен власник ПК на операційці Windows може попрощатися зі своїми даними, так як компанія поки не може вирішити цю вразливість. Варто бути більш обережним при скачуванні файлів з інтернету та отриманих листів.