Згідно з дослідженням аналітичної компанії Counterpoint Research, глобальний ринок відновлених смартфонів зростає більш швидкими темпами, ніж сегмент нових пристроїв. І це цілком очікувано, адже більшість не бачать різниці між новими і відновленими, а цінники між двома однаковими пристроями можуть сильно відрізнятися.

У другому кварталі 2018 року він збільшився на 10% порівняно з аналогічним періодом минулого року, в той час як продажі нових апаратів за ті ж три місяці скоротилися на 1%. Низька ціна приваблює потенційних власників смартфонів, у зв'язку з чим людина не бачить причин переплачувати за новий телефон. До того ж, такі телефони продають з гарантією, так що “кота в мішку” отримати не вийде.

Купівля електроніки, що була в експлуатації, у таких продавців мінімізує ймовірні ризики, пов'язані з придбанням нового товару. На тлі цієї тенденції роздрібні торгові мережі активно розвивають сервіси типу “trade-in”, коли покупець здає свій старий смартфон в обмін на знижку на новий. І цей старий телефон і ремонтують, приводячи до околомагазинного стану, а вже потім продають його як “відновлений”.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Найбільшим у світі ринком відновлених смартфонів є Китай, а найбільше зростання в цьому сегменті у другому кварталі 2018 року продемонструвала Індія (+ 41%).

Нагадаємо, що топовий смартфон ZenFone 6 від Asus вперше з'явився на живих фото. На подив усьому світові, традиційний виріз на екрані розміщено в незвичайному місці. Це може неприємно здивувати перфекціоністів, так як він розташований не симетрично по відношенню до екрану.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що глава Apple Тім Кук закликав боротися з рекламою і рекламодавцями. Він стверджує, що за рахунок збору даних користувачів, нехай і нешкідливих, рекламодавці отримують величезний прибуток. Саме тому Тім Кук закликав заборонити збір інформації про користувачів сторонніх компаній.

Знай.uа писав, що Microsoft почала розробку незвичайного девайса для мобільного геймінгу, який збільшить комфорт під час ігор в кілька разів. Більшість людей згодні, що дисплей смартфона не найкращий спосіб грати в мобільні ігри, і фізичні кнопки перевершують по функціоналу плоский дисплей.