Британський вчений Тім Бернерс-Лі, завдяки якому, як відомо, Інтернет є у людей в широкому доступі, заявив про те, що незабаром корпорації Google і Facebook, які здобули величезну популярність у всьому світі, будуть поділені або знищені. Про це в четвер, 1 листопада, повідомляє Reuters. Учений вважає, то ці корпорації "занадто могутні" і з ними треба щось робити.

За словами Тіма Бернерса-Лі, у таких компаній дуже багато влади, а інформації, якою вони володіють, вистачить чи не на половину людства.

Творець Інтернету додав, що такі корпорації, як Apple, Microsoft, Amazon, Google і Facebook мають загальну ринкову капіталізацію в розмірі $3,7 трлн, що відповідає валового внутрішнього продукту Німеччини в минулому році. За словами Тіма Бернерса-Лі, корпорації, як і раніше, домінують на ринку, скуповуючи різні стартапи і цікаві технічні рішення, що не дає розвиватися іншим учасникам ринку.

Але не все так гладко в рядах Google. Так, раніше Знай.иа писав про те, що у компанії Гугл розгорівся секс-скандал всесвітнього значення. У кількох країнах співробітники вийшли на страйк, вимагаючи захистити жінок від домагань та гендерної нерівності. Кілька офісів Google по всьому світу припинили роботу на час страйку.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення
Показати ще

Також ми повідомляли, що раніше Google похвалився новою захистом від вірусів. Нова система повинна захистити користувачів від шкідливих програм

Розробники “Корпорації добра” почали випробування нової системи захисту користувачів, яка активується при спробі входу в обліковий запис Google. Тепер JavaScript буде сканувати додаток перед установкою на шкідливий код, який допоможе зловмисникам отримати доступ до даних власника пристрою.

Не так давно з'явилася інформація про те, як безсовісно Google наживається на маленьких дітей, ігноруючи інтереси користувачів.

В каталозі Google Play купа програм для дітей молодше 5 років. Педіатр Дженні Радески вважає, що вони не ефективні, і скептично ставиться до таких програм. Причиною, на її думку, є велика кількість реклами, що вбудовується в додатки самими розробниками. Насправді, творці програм для смартфонів наживаються на таких додатках, нехтуючи побажаннями користувачів їх проектів.