Керівник компанії Microsoft Сатья Наделла визнав, що підводні серверні ферми є частиною планів компанії по створенню центрів обробки даних. Повідомляється, що ці сервери розмістять під водою, і в цьому є безліч плюсів.

Очевидний плюс - водяне охолодження, яке не вимагає абсолютно ніяких зусиль, а сам сервер буде герметично закритий, у безпеці від попадання води. Компанія встановила дата-центр на дні моря на глибину 35,5 метрів. Підводний дата-центр складається з 864 серверів. Доступ до інтернету проходить за допомогою підводного кабелю, який розташований на самому дні. Сервера з високою продуктивністю виділяють багато тепла, а їх охолодження – витратний процес. Експеримент покаже, наскільки можливо знизити ці витрати.

До того ж, таке розташування серверів допоможе забезпечити мільйони жителів, що живуть біля узбережжя хорошим інтернетом, а також швидким відгуком при запитах сервісів Microsoft.

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що саме iPhone X створив тенденцію на виріз на екрані смартфона, яку одразу ж підхопили інші виробники. Тепер практично кожен сучасний смартфон 2018 року має таку родзинку. Однак, в мережі показали новий патент, в якому смартфон отримав відразу 4 вирізу, причому в різних куточках дисплея.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що китайська компанія Xiaomi анонсувала розумний обігрівач для будинку. Серед іншого, він має сенсорны екран, синхронізацію зі смартфоном власника, а також ціну, яка змусить вас його купити без сумнівів. Всього 60 доларів за девайс, який зігріє вас і вашу родину холодною зимою.

Знай.uа писав, що компанія Google створила нову систему захисту, яка точно буде зберігати ваші дані в безпеці. З допомогою JavaScript користувачі можуть виявляти віруси в додатках, які встановлюються на ваш девайс.