Вченим вдалося розробити унікальну систему VeriPol. Вона заснована на технології штучного інтелекту, для того, щоб допомогти компаніям і поліцейським розпізнавати фейкові претензії щодо випадків крадіжок і грабежів.

VeriPol була створена дослідниками з Кардіфського Університету і Університету Карла III у Мадриді, передає ZDNet.

Система здатна використовувати автоматичний аналіз тексту і машинне навчання для виявлення неправдивих заяв з точністю 80%.

У повідомленні говориться, що інструмент AI, у ході аналізу письмової заяви, розпізнає шаблони, які часто асоціюються з неправдивими твердженнями, які стосуються крадених предметів, опису нападників і біль тонких нюансів інциденту.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Крім того, VeriPol використовує так звану обробку природної мови і елемент технологій машинного навчання. Вони сприяють спрощенню розуміння та інтерпретації природнього використання людської мови.

Комп'ютерний аналіз опису події в сукупності з іншими факторами дозволяє зробити висновок про правдивість наданої інформації.

Правоохоронці Іспанії вже почала використання системи VeriPol.

Нагадаємо, штучний интелект допоможе виявляти пацієнтів, яким потрібна невідкладна допомога або термінове лікування. Згідно з дослідженням Університету Оксфорда, сканування електронних медичних записів дозволить комп'ютеру виставляти відповідний пріоритет лікування, повідомляє Daily Mail.

Штучний інтелект вже просканував дані 4,6 мільйона пацієнтів з бази даних Clinical Practice Research Datalink. Програмне забезпечення, яке разработно компанією Whiletonomy, відстежує вхідні дані від лікарів загальної практики на протязі всього дня.

Як повідомляв портал "Знай.uа", фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що процедура переливання крові покращує функціональні здібності людей, які страждають від слабоумства.