Шахраї навчилися використовувати Google Maps для власного збагачення, видаючи з їх допомогою себе за співробітників служби підтримки банківських організацій. Експлуатаційна схема виявилася настільки простою і ефективною, що потенційні жертви самі зв'язуються з шахраями, дозволяючи тим уникнути “холодних” дзвінків і підвищуючи тим самим ймовірність роздобути облікові дані для доступу до банківського рахунку. Таким чином корпорація добра збагатила кишеню злодіїв і аферистів, а наївні користувачі сервісу залишилися без грошей.

Ця шахрайська схема отримала найбільше поширення в Індії, проте з перемінним успіхом використовується і в інших країнах, у тому числі в Росії. Вона полягає в тому, що абсолютно будь-який користувач може назватися власником того чи іншого підприємства, включаючи банківські організації, і змінити контактний телефон, який приводиться в Google Maps, на свій. Погана новина в тому, що Google не контролює інформацію, яку вводять звичайні користувачі, які можуть це робити абсолютно легально. Щоб уникнути цієї виверти, рекомендуємо відвідувати тільки перевірені сайти банків, і в них вже знаходити контактний номер для зв'язку зі службою підтримки.

Нагадаємо, що Google запроваджує новий сервіс для українців. Тепер покупки в інтернеті стануть набагато простіше, і навіть недосвідчений користувач мережі зможе придбати товар або послугу в інтернеті. Більше не доведеться вводити дані своєї кредитки, побоюючись за збереження власних заощаджень в банку.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Apple злила в мережу патент на зовнішній вигляд майбутніх iPhone 2019 року. Судячи по зображеннях, девайс отримає оновлену задню панель, яка буде переливатися на сонці. Подібну технологію впровадила Huawei в свої смартфони, і саме цим підкупила користувачів. Яблучна корпорація вирішила піти тим же шляхом, і захопити величезну аудиторію, яким не подобалася раніше колірна гамма iPhone.

Знай.uа писав, що сканер відбитків пальців вдалося зламати. Експерти з безпеки навчилися зламувати абсолютно будь-смартфон, який має цей сканер. Тепер уся надія на сканер особи, який досі забезпечує надійний захист від зломщиків і зловмисників.