Після вчорашньої посадки на Марс 358-кілограмовий геофізичний зонд InSight, який у розгорнутому стані має габарити 6,1х2х1,4 м, розкрив сонячні панелі, щоб отримати енергію для запуску систем, і працює в штатному режимі. На щастя, місія після приземлення на червону планету пройшла успішно.

Подолавши 485 млн км, зонд NASA приземлився у вулканічному районі планети - на нагір'ї Элизий, яке розташоване біля екватора Марса. "Триногий" модуль назавжди залишиться в цьому місці, і буде передавати корисну інформацію на Землю до тих пір, поки не зможе функціонувати.

По суті, цей зонд повинен вивчить грунт Марса, а також розташування плит планети.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Панелі забезпечать модулю 600-700 Вт енергії в ясний день - цього достатньо для роботи звичайного кухонного блендера, так і для функціонування всіх систем. Навіть після запилення панелей вони зможуть давати зонду 200-300 Ват. Вчені все передбачили, так що навіть після бурі на Марсі, цей апарат зможе вийти з режиму сну та продовжити свою місію.

Мине два-три місяці, перш ніж всі інструменти модуля будуть розташовані так, як потрібно вченим, і почнеться найголовніший етап - буріння грунту.

А ось самий перший кадр після приземлення, який показав, що з модулем все в порядку, і викликав радість у Лабораторії реактивного руху NASA, звідки вчора стежили за посадкою.

Нагадаємо, що Google запроваджує новий сервіс для українців. Тепер покупки в інтернеті стануть набагато простіше, і навіть недосвідчений користувач мережі зможе придбати товар або послугу в інтернеті. Більше не доведеться вводити дані своєї кредитки, побоюючись за збереження власних заощаджень в банку.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Apple злила в мережу патент на зовнішній вигляд майбутніх iPhone 2019 року. Судячи по зображеннях, девайс отримає оновлену задню панель, яка буде переливатися на сонці. Подібну технологію впровадила Huawei в свої смартфони, і саме цим підкупила користувачів. Яблучна корпорація вирішила піти тим же шляхом, і захопити величезну аудиторію, яким не подобалася раніше колірна гамма iPhone.

Знай.uа писав, що сканер відбитків пальців вдалося зламати. Експерти з безпеки навчилися зламувати абсолютно будь-смартфон, який має цей сканер. Тепер уся надія на сканер особи, який досі забезпечує надійний захист від зломщиків і зловмисників.