Ощадбанк піддався шести найпотужнішим DDoS-атак за останні два дні. Про це повідомив заступник голови правління організації Станіслав Кузнєцов. Судячи з усього, система захисту банку похитнулася.

За даними Кузнєцова, тривалість нападів становила від 27 хвилин до півтора годин. Злочинці провели їх через супутник, використовуючи технологію приховування адрес. Ця технологія нагадує VPN, проте працює трохи по іншому принципу, щоб місцезнаходження хакерів залишалося прихованим.

Серія DDoS-атак проводилася з сотні серверів з шести країн. Кузнєцов заявив, що подія викликала у правління банку “певне занепокоєння”. Однак, представники банку повідомили, що на роботу це ніяк не вплинуло.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

“Захист і технології Ощадбанку дозволяє успішно відбивати подібного роду атаки”, — сказав заступник голови правління.

Причина атаки хакерів поки невідома. Судячи з усього, працювала група досвідчених хакерів, яка синхронно почала пробивати захист сайту, змушуючи сам сайт відправляти дані на кожен запит. По суті, це звичайна DDoS-атака, яка здатна зупинити роботу сайту на деякий час.

Нагадаємо, що ігромани розгромили вщент приставку PlayStation Classic, яку Sony благополучно перевыпустила через кілька десятків років. Проте, все не так добре, як думали геймери: якість картинки залишає бажати кращого, самі ігри схильні до зависання, а частота оновлення кадрів в секунди знищує весь азарт.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія LG зробила патент на незвичайний гнучкий смартфон. Судячи з фото, які знайшли користувачі мережі, при складанні девайса екран буде розміщуватися не всередині згину, а зовні. Таким чином пристрій позиціонує себе як смартфон, так і повноцінний планшет. До речі, вартість його буде близько 2 500 доларів, що трохи розчарує фанатів компанії.

Знай.uа писав, що компанія ASUS все ж завезла ігровий смартфон ROG Phone в Україні. Тепер кожен бажаючий може придбати цей пристрій. Однак, він обійдеться в 26 тисяч гривень. З іншого ж боку, це один з найбільш потужний смартфонів на ринку.