У всіх сучасних Android смартфонах існує корисна на перший погляд функція, яка за фактом порушує закон ряду країн Європи. Мова йде про функції трекінгу-стеження за користувачами через сервіси GPS і A-GPS.

Група користувачів з Норвегії звернула увагу на те, що Google стежить за їх переміщенням, причому функція трекінгу включена за замовчуванням майже у всіх смартфонах на Android. Звичайно ж, невдоволення користувачів перетворилося у колективну скаргу, і тепер Google чекає суд і величезні штрафи.

“Власники Android не можуть відключити функцію. Android створює фантомне відчуття безпеки, і навіть якщо зняти всі галочки в системі навпаки відстеження місця розташування, Google все ще буде знати про місцезнаходження.

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня
Показати ще

Таким чином компанія не тільки суперечить GDPR (Європейському регламенту про захист даних), але і законом про захист прав споживачів, оскільки нав'язує користувачам додаткові послуги з надання доступу до своїх сервісів.

Будемо сподіватися, що величезний багатомільйонний штраф змусить Google внести поправки в роботу ОС Android.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi продовжує розвивати мобільний геймінг. Компанія планує випускати не тільки ігрові смартфони, але і інші девайси, які збільшать комфорт гри. Мова йде про ігрової гарнітури. Однак замість звичайного штекера 3.5 мм, компанія представить пристрій з виходом Type-C, що безсумнівно відмінна новина для тих, хто любить мобільний кіберспорт.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що як виявилося, у корейської корпорації Samsung завелися щури. Повідомляється, що секретна інформація компанії потрапила в руки сторонніх людей. Швидше за все, передавала інформацію зсередини компанії.

Знай.uа писав, що компания, яка є творцем GTA V, відмовляється від продовження свого проекту, вихід якого чекали мільйони геймерів по всьому світу. Мова йде про гру Agent, яка раніше була досить амбітним проектом. Попередня гра з'явилася на прилавках в 2009 році, і вона була ексклюзивом для консолей.