Один з власників Tesla Model 3 зміг технічно її “хакнуть” і покопатися в її програмному вміст – а потім, вивчивши архітектуру, накотити повноцінну версію операційної системи Ubuntu. Таким чином власник авто зміг повністю перепрошити свій апарат, і навіть користуватися як повноцінним ПК.

Звучить це дійсно незвично, однак якщо врахувати, який продуктивний потенціал Tesla встановила свою модель електромобіля, стає зрозуміло, що це лише початок такої модернізації. Не виключено, що надалі користувачі зможуть модифікувати бортовий комп'ютер авто Tesla, всіляко його покращуючи і модифікуючи.

Судячи з технічних характеристик авто, всередині комп'ютерної системи електромобіля знаходиться процесор Intel Atom з частотою 1,6 ГГц, 4 Гб оперативної пам'яті, накопичувач eMMC з об'ємом 64 Гб, а також чіп Freescale/NXP для управління автопілотом. Так, це не самий потужний ПК, але для авто продуктивності більш ніж достатньо, адже більшість водіїв користуються музичним плеєром і навігацією з картами.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Xiaomi продовжує розвивати мобільний геймінг. Компанія планує випускати не тільки ігрові смартфони, але і інші девайси, які збільшать комфорт гри. Мова йде про ігрової гарнітури. Однак замість звичайного штекера 3.5 мм, компанія представить пристрій з виходом Type-C, що безсумнівно відмінна новина для тих, хто любить мобільний кіберспорт.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що як виявилося, у корейської корпорації Samsung завелися щури. Повідомляється, що секретна інформація компанії потрапила в руки сторонніх людей. Швидше за все, передавала інформацію зсередини компанії.

Знай.uа писав, що компания, яка є творцем GTA V, відмовляється від продовження свого проекту, вихід якого чекали мільйони геймерів по всьому світу. Мова йде про гру Agent, яка раніше була досить амбітним проектом. Попередня гра з'явилася на прилавках в 2009 році, і вона була ексклюзивом для консолей.