Компанія Microsoft додасть в месенджер Skype і програму для презентацій PowerPoint так звані “живі субтитри”, які дозволяють в режимі реального часу перетворювати мову на текст і виводити її на екран. Досить зручна функція, яка допоможе стерти мовні бар'єри між користувачами мережі. Тепер навіть за відсутності знань мови можна поспілкуватися з іншими людьми. Субтитри працюють на базі технологій штучного інтелекту, який і буде розпізнавати мова в режимі реального часу.

В даний час PowerPoint підтримує розпізнавання мовлення на 12 мовах і її текстовий переклад на більш ніж 60 мов. Нововведення також дозволить переводити висловлювання мовця на інші мови.

Microsoft планує випустити вбудовану функцію “живих” субтитрів в PowerPoint на початку 2019 року, так що саме час завантажити Skype знову.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Вона стане доступна користувачам пристроїв під управлінням Windows, MacOS та онлайн-версією програми. Швидше за все, мобильніе версії поки не отримають дане оголошення.

Нагадаємо, що і хоча 2018 рік виявився невдалим для Microsoft, численні баги і помилки в ОС Windows знищили репутацію корпорації. Однак, це лише затишшя перед бурею. Компанія готовий представити гнучкий планшет, який можна зігнути, і перетворити на повноцінний смартфон. Однак, вихід пристрою запланований на весну 2019 року. І хоча ніякої додаткової інформації про пристрої немає, нам залишається лише чекати появи численних витоків в мережі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Mozilla вирішила оновити браузер Firefox. Однак, мова не про десктопної версії. Компанія створила браузер для шоломів віртуальної реальності, що дозволить в 3D-ефект відчувати сторінки сайтів. До речі, навіть ця версія браузера є захищеною.

Знай.uа писав, що експерти з безпеки виявили новий майнер Монеро, який проникає всередині ПК користувачів, і непомітно для власника пристрою майнить криптовалюту. Система навчилася обходити антивіруси, і залишатися непомітною для інших технологій захисту.