В кінці 2019 року на ринок вийде другий серійний електрокар Porsche – Cross Turismo. Під час підготовки до випуску серійної версії інженери німецької марки використовують цифрові методи розробки і віртуального прототипування. З її допомогою можна ввести параметри авто симулятор, і протестувати її на гоночних трасах ще до появи апарату.

Зараз найбільш складні програмні комплекси допомагають змоделювати зовнішній вигляд автомобіля, детально опрацювати силову установку, настройку шасі і електроніку, а також провести віртуальні випробування. Все це вимірюється з допомогою аналізу комп'ютерів і нейромережі, які допомагають створити культове авто.

Симуляцію використовують для оцінки працездатності всіх систем в цілому. До того ж, віртуальні гоночні треки з точністю повторюють реальні копії, так що випробування практично не відрізняються від реальних.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Одним із "побічних ефектів" оцифровка процесу розробки і самого автомобіля стане концепція "функціональності на вимогу". У Porsche вважають, що в майбутньому додавати нові опції в машину можна буде навіть після покупки. Таким чином, кожен власник зможе кастомизировать свого авто, роблячи її унікальною.

Нагадаємо, що і хоча 2018 рік виявився невдалим для Microsoft, численні баги і помилки в ОС Windows знищили репутацію корпорації. Однак, це лише затишшя перед бурею. Компанія готовий представити гнучкий планшет, який можна зігнути, і перетворити на повноцінний смартфон. Однак, вихід пристрою запланований на весну 2019 року. І хоча ніякої додаткової інформації про пристрої немає, нам залишається лише чекати появи численних витоків в мережі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Mozilla вирішила оновити браузер Firefox. Однак, мова не про десктопної версії. Компанія створила браузер для шоломів віртуальної реальності, що дозволить в 3D-ефект відчувати сторінки сайтів. До речі, навіть ця версія браузера є захищеною.

Знай.uа писав, що експерти з безпеки виявили новий майнер Монеро, який проникає всередині ПК користувачів, і непомітно для власника пристрою майнить криптовалюту. Система навчилася обходити антивіруси, і залишатися непомітною для інших технологій захисту.