Інсайдери повідомляють, що компанія Microsoft готує операційну систему Windows Lite, або просто Lite, яка буде працювати на Chromebook. Судячи з назви, ця система буде вживати менше ресурсів, але і функціонал теж скоротиться.

Microsoft вже кілька разів намагалася зробити альтернативну і менш вимогливу до ресурсів системи. В часи Windows 8 випускалася Windows RT, для актуальною ОС існує Windows 10 S, де можна встановлювати програми тільки з фірмового магазину Microsoft. Однак, ці тестові ОС не стали популярними.

В цей раз компанія вирішить не урізати функціонал операційки, а створити на новому движку з нуля.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Це повинна бути дійсно легка версія ОС, не тільки назвою. Будемо сподіватися, що швидкість відгуку і завантаження різних додатків збільшиться. Як мінімум, буде цікаво подивитися на Windows Lite на процесорі Snapdragon 855, який повинні представити в ці дні. Швидше за все, компанія представить новинку вже весною 2019 року.

Нагадаємо, що корейська корпорація Samsung знову осоромилася перед публікою. На цей раз, її зловили на нахабної брехні користувачам. Повідомляється, що Samsung запустила рекламну кампанію до виходу нового смартфона. У самій рекламі миготів якісний знімок, нібито зроблений за допомогою нового смартфона. Насправді, фото було зроблено з професійного фотоапарата, і навіть знайшли того самого фотографа.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що незабаром на ринок смартфонів може увірватися новий смартфон від Xiaomi, Зазначається, що це буде Xiaomi Mi Mix 3s, який отримає технологію слайдера. Серед іншого, девайс отримає цілих 12 гб оперативної пам'яті, а також потрійну основну камеру, і подвійну фронтальну.

Знай.uа писав, що корейська компанія Samsung готує до виходу цілих 2 нових смартфона. Проте, ці моделі всього лише середнього класу, так що нічого цікавого з себе не представляють.