Вчені під керівництвом лауреата Нобелівської премії з хімії 2015 року Роберта Граббса створили новий тип акумуляторів на фториде. Крім альтернативи дорогих природних ресурсів, новий тип батарей здатний продовжити роботу пристроїв у вісім разів. Це чудова новина для тих, хто заряджає свій телефон по кілька разів за день.

В літій-іонних батареях, встановлених в більшість пристроїв, позитивно заряджені катіони літію Li2+ використовуються в якості хімічного “поршня” для проведення електричного заряду через контур. До того ж, така хімічна реакція дуже небезпечна для людини, не рахуючи займання та вибуху при пошкодженні акумулятора.

При повній зарядці катіони знаходяться в аноді батареї — а як тільки ланцюг відкривається, перетікають в катод. При цьому виникає електричний струм, який дозволяє пристрою працювати. Однак, з цього моменту все зміниться.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

досі фторид не використовувався в акумуляторах з-за того, що при роботі він нагрівається до дуже високої температури 150 градусів Цельсія. Такі показники дуже небезпечні для людини. Дослідники знайшли рішення цієї проблеми — вони виявили розчинник електроліту, який дозволяє аніонів фториду змішуватися з електронами при кімнатній температурі.

Коли пристрій з'явиться на ринку і скільки воно може коштувати, вчені не уточнюють. Будемо сподіватися, що виробники смартфонів звернуть увагу на це відкриття.

Нагадаємо, що корпорація Google знову вирішила поховати власний проект. Мова йде про Google Allo, який повинен був затьмарити всі месенджери, і навіть Telegram і Viber. Однак, щось пішло не так, і месенджер перестав приносити компанії прибуток.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що глава компанії Xiaomi підтвердив, що на ринку незабаром може з'явитися незвичайний смартфон. Повідомляється, що він отримав цілих 48 мп камеру. Однак, об'єктивів буде не менше трьох, враховуючи специфікації камери. У мережі навіть з'явилося фото, проте воно відображає лише камеру смартфона і кількість пікселів.

Знай.uа писав, що компанія Microsoft почала розробляти нову версію Windows. Судячи з усього, це буде полегшена версія операційки, так що кожен бажаючий зможе встановити її на слабкий ПК. До речі, він буде не просто обрізаної версією, а повноцінною альтернативою, адже її створять практично з нуля.