Virgin Galactic нарешті вдалося відправити VSS Unity у космос. У четвер, 13 грудня, суборбітальний пілотований космічний корабель компанії вперше перетнув умовну межу космосу, піднявшись на висоту 82,7 км. Це величезне досягнення як для компанії, так і для всього людства, адже до цього моменту літаки не долають таку відстань.

Компанія Річарда Бренсона йшла до цієї мети 14 років, особливо активно – останні два роки.

Різниця між попереднім рекордом близько 30 км. На цей раз космоплан, як зазвичай, стартував з літака-носія на висоті близько 14 км, після чого відокремився і подолжил самостійний політ. Він піднявся на висоту 82 км, і перетнув кордон космосу.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Важливість випробувальних польотів VSS Unity у тому, щоб довести їх безпеку для майбутніх космічних туристів. Основа мета компанії - запустити космічний туризм, і стати саме першим, хто це реалізує. Virgin Galactic нібито вже продала сотні квитків за ціною $250 тис. Серед бажаючих є такі знаменитості, як Ештон Катчер і Том Хенкс.

Нагадаємо, що нові iPhone 2019 отримають компактний корпус за рахунок нового дисплея, який незабаром з'явиться на ринку разом з Galaxy S10, вихід якого запланований на лютий 2019 року. Серед іншого, варто відзначити зміни в ширині корпусу. Інсайдери сподіватися, що виробник знизить ціну на смартфони, адже виробництво такого дисплея буде набагато дешевше.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що новий мобільний вірус заражає Android-смартфони. Він маскується під програму, яка здатна оптимізувати заряд акумулятора. Однак, після установки вона вимагає ввести пароль в додатків банків, після чого перераховує ваші кошти на іншу карту.

Знай.uа писав, що Apple знайшла лазівку в рішенні суду, який заборонив яблучної корпорації продавати iPhone на території Китаю. Компанія порушила кілька патентів, які використовувалися практично у всіх сучасних iPhone. Варто відзначити, що порушення патентів стосувалося тільки старих версій iOS для iPhone, так що Apple вправно обійшла це обмеження, випустивши чергове оновлення.