Американський гігант електронних технологій Apple представив “звіт про прозорість” за першу половину 2018 року. Там зазначено, скільки разів уряд України звернувся в компанію за персональних даних своїх громадян. Причому звернення відбувається з-за різних причин, які можуть докорінно відрізнятися один від одного.

Всього уряду звернулися до Apple 32342 рази – це на 9 % більше, ніж за попередній період. Доступ був необхідний до 163823 пристроїв, про це заявила сама компанія.

Найчастіше до компанії зверталася Німеччина – 13 704 запити до 26160 пристроїв (42% всіх випадків). Найчастіше приводом була крадіжка чужих даних, і влада країни намагалися отримати до них доступ, або заблокувати аккаунт для запобігання повторної крадіжки.

На другому місці США-4570 запитів до 14911 пристроїв. У більш ніж половині випадків мова йшла про основну інформацію користувача або контент. 918 випадків були пов'язані з фінансовим шахрайством, випадки якого з кожним років частішають.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Український Уряд запитував доступ до 2 пристроїв і до 2 акаунтів – незрозуміло чи були вони пов'язані. Україна отримала доступ до одного пристрою, доступ до акаунтів було відмовлено.

Росія запитувала доступ до 2909 девайсів, 3 акаунтів і 5 разів просила надати фінансову інформацію. Отримала доступ до 536 пристроїв, одного облікового запису і в трьох випадках – до фінансових даних.

Нагадаємо, що компанія Apple вирішила відмовитися від головної родзинки своїх смартфонів. Звичайно ж, мова йде про вирізі на екрані, який здивував світ ще в 2017 році, коли на прилавках з'явився iPhone X. Сам смартфон поставив тенденцію незвичайних екранів, після чого китайські виробники почали випускати смартфони з вирізами. Однак, на цей раз Apple сама позичить ідею у китайців, і створить новий iPhone з діркой під екран, яка прийшла на заміну прямокутного вирізу.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що китайський смартфон Lenovo Z5s розкупили за хвилину після старту продажів. Однак, це не дивно, адже низька ціна при високих показниках продуктивності не міг залишити нікого байдужим. У зв'язку з цим, перша партія незвичайним смартфоном була розкуплена за 1 хвилину.

Знай.uа писав, що компанія ASUS раптово вирішила захопити ринок смартфонів, адже зовсім недавно запатентувала незвичайний пристрій, яке має форму смартфона. Немає сумнівів, що це звичний нам девайс, але незвичайна слайдерна система здивувала користувачів. Приміром, фронтальна камера буде висуватися з корпуса телефону, тим самим дозволивши дисплею зайняти більшу частину екрана.