Здавалося б, що PS4 надійшла в продаж тільки вчора, коли за нею вишикувалися черги по всьому світу, проте насправді з того моменту пройшло вже більше п'яти років, і вже точно пора випускати Sony PlayStation 5, якій приписують вкрай багато різних особливостей. Сьогодні, 27 грудня 2018 року, були розкриті його технічні характеристики, терміни виходу і ключові нововведення в порівнянні з консолями нинішнього покоління. І хоча до моменту виходу залишилося чекати більше року, практично всі деталі вже стали відомі.

Як вдалося з'ясувати, апаратною основою PlayStation 5 стане кастомный процесор AMD Zen, доповнений графічним прискорювачем AMD Navi. За деякими даними від інсайдерів, японська корпорація вклала мільйони доларів в дану компанію, щоб вона створила для PS5 спеціальну архітектуру процесора і графічної плати. Таким чином, компанія хоче стати лідером на ринку ігрових консолей, і обійти Microsoft з її Xbox.

Також майбутню новинку в особі Sony PlayStation 5 приписують 16 ГБ оперативної пам'яті і жорсткий диск об'ємом 2 ТБ, здатний здійснювати 7200 оборотів в хвилину. Операційна система консолі виявиться встановлена на SSD-накопичувач, на який також можна буде зберігати ігровий прогрес і деякі інші дані. Досить потужна начинка, але скільки років вона буде актуальною - невідомо.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Проте, звичайно, величезна обчислювальна потужність потрібна буде цьому ігровому пристрою для того, щоб обробляти дозвіл 3840 на 2160 пікселів (4K), при якому частота кадрів в іграх виявиться на рівні 60 – 70 кадрів. Про ціну поки рано говорити, але нова консоль від Microsoft буде продаватися за ціною 500 доларів.

Нагадаємо, що компанія Bethesda, яка є творцем культової ігровий франшизи Fallout щосили намагається воскресити гру Fallout 76, яка виявилася сирою і неиграбельною. Мільйони користувачів розчарувалися в компанії, але вона продовжує працювати над невдалим проектом. Тепер в гру введуть кулачні бої, яких так не вистачало для гравців, адже варто нагадати, що гра повністю мультиплеєрна, так що змагання з іншими людьми тут в пріоритеті.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що раптово, кращим ігровим смартфоном 2018 року став саме смартфон від Apple, який ніяк не претендував на таку долю. Експерти показали, що смартфон відмінно показав себе під час ігор, і навіть деякі ігрові смартфони не змогли зрівнятися з якістю.

Знай.uа писав, що Samsung Galaxy S10 вперше засвітився на фото. Варто відзначити, що захисне скло для дисплея смартфона показав всі головні фішки пристрою. Приміром, девайс отримає подвійну фронтальну камеру, яка виведе селфи на новий рівень.