Більшість водіїв неправильно прогрівають свої автомобілі взимку, що негативно впливає на стан транспортного засобу та може призвести до поломок.

Три найпоширеніші помилки зимового прогріву авто визначив сайт politeka.net.

1. Напоширеніша помилка - включати вентилятор обігрівача на максимум на не прогрітій машині. У салон надходитиме холодне повітря, поки двигун не прогрівся. Варто почекати 2-3 хвилини, поки мотор трохи прогріється, після чого можна включати обігрівач.

2. Направляти потік повітря на лобове скло. Якщо мотор вже прогрівся, і в цей момент направити тепле повітря на лобове скло, воно може тріснути через велику різницю температур. Щоб цього не сталося, лобове скло перші хвилини слід прогрівати не локально, а рівномірно, разом з повітрям в салоні.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

3. Починати швидкий рух на не прогрітий машині. Для правильного прогріву двигуна багатьом машинам досить кілька хвилин, після чого потрібно починати плавний старт, без підвищених оборотів. Так агрегати в авто правильно і швидше прогріються.

Нагадаємо, аукціонний дім Sotheby's виставив на торги унікальний автомобіль - концепт-кар Ferrari 328 GTS Conciso, створений німецькою дизайн-студією Bernd Michalak Design Studio.

Машина існує в єдиному екземплярі. Спорткар побудований на шасі Ferrari 328 GTS зразка 1989 року. У машини унікальний кузов "баркетта" з широкими передніми крилами з нефарбованого пластика і інтегрованими фарами.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Швейцарії виставили на продаж унікальний суперкар Ferrari. Цей родстер Ferrari Sergio є однією з найбільш рідкісних моделей марки за останні роки.

Також Знай.ua писав, у Британії пройшов таємний зліт суперкарів.