Аналітична компанія Net Applications оприлюднила статистичні дані, що відображають ситуацію на світовому ринку браузерів в минулому місяці. Дослідження показують, що Google Chrome продовжує повільно, але вірно зміцнювати позиції. Таким чином, браузер стає все популярнішим, на відміну від конкурентів, які протягом багатьох років нічого не змінюють у своїх проектах.

Згідно з поданими Net Applications відомостями, найпопулярнішим браузером серед власників комп'ютерів з виходом в Інтернет протягом багатьох років залишається Google Chrome, ринкова частка якого в грудні 2018 року досягла значних 67,2 % (місяцем раніше 66,4 %). Другу сходинку в рейтингу за кількістю аудиторії утримує Firefox (9,6 %), третю — Internet Explorer (8,3 %), на четвертій позиції з часткою ринку 4,1 % фігурує Edge. До речі, користувачів Chrome навіть не збентежив той факт, що він використовує дуже багато оперативної пам'яті ПК, за рахунок чого він працює набагато повільніше.

В мобільній сфері, що зачіпає користувачів портативних пристроїв, балом також беззастережно править Chrome 63,2 відсотками аудиторії. Другим за популярністю є браузер Safari (26,6 %), третім — китайський Baidu Browser з 2 % мобільного інтернет-аудиторії.

Популярні новини зараз
Росія готує нові удари: окупанти прагнуть змусити українців жити у страху щодня Українці вимагають вимикати світло: петиція набирає голосів "Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою
Показати ще

Інші браузери практично не помітні для користувачів мережі, і ними користуються тільки ті, хто знає про всі особливості.

Нагадаємо, що популярний месенджер WhatsApp залишиться без мільйонів користувачів. Як виявилося, компанія більше не буде підтримувати старі телефони. І хоча це здається не такою вже й вагомою втратою, варто зазначити, що у світі зареєстровано близько 1.5 мільярда старих пристроїв, так що месенджер відчує цю втрату аудиторії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що смартфони навчили обманювати людський слух. Тепер топові флагмани, які вийдуть в 2019 обзаведуться системою, яка зможе обманювати слух людини. За рахунок цього, самі динаміки будуть грати тихіше, але для вух користувача вони будуть грати набагато голосніше. Така собі хитрість, яку навряд чи перевершать в найближчі кілька років.

Знай.uа писав, що Motorola представить новий смартфон. До речі, він не буде топовим, так що і ціна теж буде набагато менше, якщо порівнювати з попередніми моделями. Сам смартфон отримає металевий корпус, а також скляне покриття, що натякає на бездротову зарядку.