Перша в світі комерційна мережа 5G заробила в США пару тижнів тому – її запустив оператор AT&T. На початковому етапі 5G доступна тільки “обраним” користувачам, і якраз одним з них вдалося порівняти параметри нової мережі з параметрами LTE. Результати виявилися цікавими, і трохи розчарували користувачів. Зрозуміло, 5G ще не запустили повністю, і це лише перші тести мережі, але результати погані навіть для тесту.

Як видно, єдина більш-менш серйозна різниця в швидкості закачування: тут у 5G дворазовий перевагу. А в іншому різниці практично немає. Причому користувач тестував мережі в одному і тому ж місці і на одному і тому ж обладнанні – мобільної точки доступу Netgear Nighthawk 5G Mobile Hotspot.

Цікаво ось що: після закінчення тестового періоду в середині березня користувачі мережі 5G AT & T будуть платити $70 (2 000 грн.) за 15 ГБ трафіку. Необмежений доступ в Мережу LTE стоїть зараз в США приблизно стільки ж. Чи варто переходити на мережу нового покоління - невідомо. Будемо сподіватися, що через деякий час швидкість 5G все ж збільшитися, не дивлячись на навантаження мережі, адже чим більше користувачів на частоту мережі - тим менше швидкість, яка розподіляється на всіх користувачів.

Популярні новини зараз
Літа залишилось зовсім мало: українцям варто готуватись до похолодання Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України "Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Нагадаємо, що популярний месенджер WhatsApp залишиться без мільйонів користувачів. Як виявилося, компанія більше не буде підтримувати старі телефони. І хоча це здається не такою вже й вагомою втратою, варто зазначити, що у світі зареєстровано близько 1.5 мільярда старих пристроїв, так що месенджер відчує цю втрату аудиторії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що смартфони навчили обманювати людський слух. Тепер топові флагмани, які вийдуть в 2019 обзаведуться системою, яка зможе обманювати слух людини. За рахунок цього, самі динаміки будуть грати тихіше, але для вух користувача вони будуть грати набагато голосніше. Така собі хитрість, яку навряд чи перевершать в найближчі кілька років.

Знай.uа писав, що Motorola представить новий смартфон. До речі, він не буде топовим, так що і ціна теж буде набагато менше, якщо порівнювати з попередніми моделями. Сам смартфон отримає металевий корпус, а також скляне покриття, що натякає на бездротову зарядку.