При цьому, користувач може внести в “білий” список потрібні йому пристрої. Щоб захистити доступ до свого Chromebook власник може заблокувати його, проте це не гарантує йому повну безпеку. Тепер зловмисники не зможуть встановити шкідливе ПЗ іншого користувача за допомогою флешки або зовнішнього жорсткого диска, адже порти для синхронізації відключені. Судячи з усього, такі діяння досить популярні, раз Google хотіла вберегти користувачів від злому.

В найближчому майбутньому ОС Chrome може заблокувати їх, створивши додатковий захист пристрою від хакерів. Функція USB-Guard, яка присутня в збірці Chrome Canary не дозволить операційній системі читати код або виконувати команди з USB-пристроїв, коли Chromebook блокує доступ. Проте, користувачі зможуть зробити виняток для пристроїв, які вже були перевірені самим користувачем.

Девайси, які були підключені до блокування, наприклад, миша або клавіатура, будуть продовжувати працювати, і передача даних не припиниться, якщо користувач внесе їх у так званий “білий” список.

Експерти вважають Chromebook більш безпечним, ніж Windows і інші пристрої.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, що популярний месенджер WhatsApp залишиться без мільйонів користувачів. Як виявилося, компанія більше не буде підтримувати старі телефони. І хоча це здається не такою вже й вагомою втратою, варто зазначити, що у світі зареєстровано близько 1.5 мільярда старих пристроїв, так що месенджер відчує цю втрату аудиторії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що смартфони навчили обманювати людський слух. Тепер топові флагмани, які вийдуть в 2019 обзаведуться системою, яка зможе обманювати слух людини. За рахунок цього, самі динаміки будуть грати тихіше, але для вух користувача вони будуть грати набагато голосніше. Така собі хитрість, яку навряд чи перевершать в найближчі кілька років.

Знай.uа писав, що Motorola представить новий смартфон. До речі, він не буде топовим, так що і ціна теж буде набагато менше, якщо порівнювати з попередніми моделями. Сам смартфон отримає металевий корпус, а також скляне покриття, що натякає на бездротову зарядку.