Microsoft запатентував технологію, яка дозволить голосовому помічнику розпізнавати шепіт користувача. Варто відзначити, що сама система розроблялася досить довго, адже не кожен голосовий помічник здатний почути саме голос господаря, коли той розмовляє пошепки. У компанії вважають, що розробка дозволить людям користуватися системами розпізнавання мови в громадських місцях, не боячись поділитися з незнайомцями приватною інформацією. Наприклад, якщо ви забули пароль від карти, або адресу своєї поліклініки. Про це тепер можна запитати свого голосового помічника, не переживаючи за збереження ваших даних в громадських місцях.

Переважна більшість користувачів голосових помічників користуються ними тільки вдома — у громадських місцях вони бояться випадково повідомити випадковим перехожим свої особисті дані: наприклад, адресу будинку, особисті переваги або номер кредитної картки. Однак, з сьогоднішнього дня це зміниться.

Microsoft запропонував вирішення цієї проблеми — інженери навчили нейромережа розпізнавати шепіт користувача. Передбачається, що система може бути встановлена в розумні годинник, смартфони і планшети. Крім розумних домашніх колонок, всі необхідні пристрої обзаведуться цією функцією.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Xiaomi приготувала новорічні подарунки для любителів ретро-стилю. Повідомляється, що китайський виробник планує випустити комплект нових гаджетів за доступною ціною. Серед іншого, в ньому є механічна клавіатура, мишка, лампа, і навіть калькулятор. Коштує все це близько 8 тисяч гривень, але компанія не планує продавати цей набір поза території Китаю.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що нова платформа Epic Games Store покладе край монополізму Google. Не секрет, що від Google Play Market бере близько 30 відсотків доходу розробників собі. Деякі вважають, що це занадто багато, і корпорація добра користується своїм становище. Однак, сервіс Epic Games Store покладе цьому край. Замість 30 відсотків, він буде брати лише 12, що безсумнівно переманить розробників і виробників додатків до себе.

Знай.uа писав, що експерти назвали найпопулярніший в світі iPhone. На диво, мова йде не про новинки iPhone XS Max і XS. Мова йде про старої моделі, яка підкорила серця користувачів.