Польські та американські дослідники знайшли в Єгипті стародавня споруда, якому близько 2300 років. Цей форт захищав порт Береніс, і був побудований за часів правління династії Птолемеїв, нащадків одного з генералів Олександра Македонського.

Археологи стверджують, що це була оборонна споруда, про що свідчить наявність подвійних стін, а також 4 вежі, по одній на кожну з сторін.

Крім оборони, форт виконував і інші стратегічні завдання. У воротах фортеці археологи виявили вирубаний в скелі колодязь і ряд стоків і басейнів, які збирали, зберігали і розподіляли як грунтові, так і дощові води. До речі, наявність басейнів у форті передбачає, що раніше клімат був вологішим в тих місцях.

На південній стороні північної оборонної стіни, на древній сміттєзвалищі, археологи виявили теракотові статуетки, монети і шматок черепа слона.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Цей порт був частиною ланцюжка поставок бойових слонів для армії.

Нагадаємо, що мільйони користувачів месенджера WhatsApp в небезпеці. Повідомляється, що хакери придумали нову хитрість, щоб незаконно отримати доступ до особистих даних користувачів. Наприклад, вони створили додаток Winamp Gold, яке нібито є покращеною версією звичайного застосування, і дає кілька переваг користувачам. Однак, після скачування, пристрій завантажується шкідливий код.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що в нових iPad Pro 2018 року знову знайшли величезний недолік. Тепер компанія не викрутиться.Повідомляється, що після того, як на екран пристрою наклеїти захисну плівку, чутливість дисплея помітно падає, роблячи роботу з планшетом просто неможливим. Це вплине на продажі планшетів, адже вартість девайса близько 40 тисяч гривень.

Знай.uа писав, що Android Q отримає темний режим інтерфейсу. Нарешті, компанія почула прохання користувачів. Виходу цієї нової функції варто очікувати вже в травні 2019 року.