Як відомо, Apple стягує з кожної покупки програми в App Store 30% комісії. Це дійсно суттєва частка від продажів. Експерти стверджують, що такий величезний відсоток може відлякати нових творців додатків, а компанія втратить мільярдний прибуток. І це не дивно, адже яблучна компанія отримує відсоток не тільки з продажу додатків, а і з внутрішньоігрових покупок, у тому чисте і будь-якого доната.

Netflix, один з найпопулярніших додатків на iOS, в 2018 році приніс Apple близько $ 260 млн. якби Netflix продовжив продавати підписку з платформи App Store, то Apple заробила за рік $ 500 млн. Також, як приклад, після видалення інструменту підписки з додатка Spotify для iOS дохід Apple впав з $ 11 млн у 2016 році до $ 1.5 млн у 2018. Однак, компанії відмовляються співпрацювати з яблучної компанією з-за великого відсотка. Для таких гігантів як Netflix, 30% це величезні гроші, які не хочеться втрачати.

Є всі підстави вважати, що цим справа не обмежиться і багато розробники також послідують цьому прикладу. Або ж і зовсім будуть бойкотувати App Store, аж до зниження ставки комісійної. До того ж, компанія переживає не найкращі часи, адже продажі iPhone заборонили в Китаї та Німеччині.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Нагадаємо, що хакери винайшли нову систему злому для гаджетів від Apple. Повідомляється, що зловмисники тепер можуть дзвонити власникам iPhone від імені служби підтримки, номер якої у них записаний в книжці. За допомогою простого обману вони можуть отримати особисті дані користувачів. І хоча яблучна корпорація поки не знайшла спосіб, як усунути цю прогалину у захисті, але варто все попередити, що Apple ніколи не зажадає особисті дані користувачів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що корпорація Apple вирішила скоротити виробництво смартфонів ще на 10 відсотків. Повідомляється, що продажі смартфонів компанії падають, на відміну від їх ціни, яка залишається незмінною. Судячи з усього, заборони на продажі смартфонів у Китаї та німеччині вплинули на загальний капітал компанії.

Знай.uа писав, що в мережі показали рендери нового iPhone XI, який може отримати незвичайну камеру. З особливостей варто відзначити розташування об'єктивів основної камери у формі квадрата, а також деякі інші зміни.