Згідно зі звітом Gfk, більше третини ринку продажу смартфонів в Україні займає компанія Samsung. Однак, це цілком очевидно. Українці, які звикли купувати побутову техніку від Samsung, не хочуть міняти свого фаворита, і купують смартфони корейського гіганта. До того ж, за стереотипів, що китайські смартфони мають жахливе якість, китайські смартфони не можуть захопити ринок.

Згідно зі звітом, смартфони Samsung посіли перше місце за кількістю продажів в Україні в 2018 році.

Перша п'ятірка брендів з продажу смартфонів в Україні виглядає наступним чином:

Samsung - 30,8%

Популярні новини зараз
Росія готує нові удари: окупанти прагнуть змусити українців жити у страху щодня Головне за 21 вересня: українців не пустять до Європи, Ощадбанк візьме більше грошей, а з ВЛК не треба поспішати В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат "Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024
Показати ще

Xiaomi - 22,7%

Huawei - 15,9%

Meizu - 5,7%

Honor - 3,9%

Компанія Apple - на шостому місці з показником 3,6%.

Також зазначено, що в 2018 році Apple з першої п'ятірки вибив суббренд Huawei — Honor. Однак, це очевидно, адже iPhone занадто дорогі для українців, і якщо їх купують, то часто б/в, або ж замовляють прямо з США.

За рік збільшила продажі Xiaomi і Huawei - в 2017 році частка компаній склала 13,7% і 13,1% відповідно.

А ось продажі Samsung і Meizu, навпаки, знизилися - в минулому році їх частки були 34,6% і 8,3%.

Нагадаємо, що прибуток компанії LG за рік впала майже в 5 разів. Компанія продовжує випускати непогані гаджети, і навіть представила гнучкий телевізор, який можна згорнути в рулон. Однак, судячи з усього, цього не достатньо, щоб конкурувати з Samsung, Xiaomi і Huawei.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Sony представила незвичайну музичну колонку, яка може горіти. Корпорація представила девайс у формі гасової свічки, але при цьому зберігши якість звуку. До речі, працювати без підзарядки вона може цілих 8 годин, чого більш ніж достатньо. До речі, пристрій досить дороге - за нього доведеться заплатити близько 600 доларів.

Знай.uа писав, що складено список найбільш популярних смартфонів у Китаї за 2018 рік. На диво, в десятку кращих не потрапив навіть iPhone. Судячи з усього, китайцям потрібні від смартфонів зовсім інші речі. Однак, перше місце зайняв Huawei, що цілком очікувано.