Дослідники в області кібербезпеки повідомили про поширення хакерських атак за допомогою вірусу-здирника Djvu. Судячи з усього, навіть захист браузера не допомагають користувачам ПК позбавити від вірусів, що використовують систему вимагання.

Як зазначає портал Bleeping Computer, шкідливе ПО потрапляє в комп'ютер, коли користувач качає так звані кряки (програми для злому ліцензійного софту та ігор) і додатки для блокування рекламних банерів у браузері. Саме тому, настійно рекомендуємо використовувати тільки перевірені сайти, а також перевіряти на віруси файли, які ви завантажуєте з мережі.

Експерти встановили, що вірус завантажує на комп'ютер чотири файли, які паралізують роботу операційної системи. При цьому на екрані з'являється підроблене повідомлення про оновлення Windows.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

Крім того, програма здатна шифрувати нові файли. Після зараження можна знайти документ з контактами здирників. Ціна розшифровки не вказується. Повернути дані без допомоги хакерів поки неможливо, підкреслюють аналітики, так що новий вірус дійсно небезпечний для ПК і його власника.

Нагадаємо, що голова Xiaomi похвалився новою системою захисту своїх смартфонів. Тепер сенсорний датчик відбитків пальців, який розмістили під сам дисплей, отримає прискорений процес роботу за рахунок його вдосконалення. Проте, чи стане система більш надійною - невідомо. Будемо сподіватися, що ціна на смартфони не збільшиться з-за цього нововведення.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що команда YouTube заборонила пранки на самому популярному відео-хостингу в світі. Тепер же відео з пранками, які можуть завдати шкоди здоров'ю людини не будуть дозволяти публікувати. Відомі пранкери залишаться без мільйонів фанатів, так як старі відео теж видалять з сервісу.

Знай.uа писав, що інсайдери показали новий iPhone XI, який з'явиться на прилавках вже у вересні цього року. Проте, компанія не визначилася з зовнішнім виглядом смартфона. Основний упор буде на задню камеру, і виробник поки не зважився, як вона буде виглядати в кінцевому продукті.