Раніше в цьому місяці хакери випустили інструменти, дозволяють зламати практично будь-який смартфон, який коли-небудь поставлявся з Windows 10 Mobile. До того ж, Windows 10 досить проста операційка, так що для деяких смартфонів вона теж може підійти в якості альтернативи Android або iOS.

Добре Windows 10 на ARM працює на смартфонах з відносно застарілими компонентами? Звичайно, немає. Але дана операційна система дозволяє виконувати деякі немислимі завдання, наприклад, грати в класичні комп'ютерні ігри на смартфоні. Досить незвично, враховуючи, що смартфони по потужності здатні зрівнятися з деякими комп'ютерами і ноутбуками.

Показовий приклад: YouTube-блогер Wall SoGB опублікував відео, яке демонструє оригінальну гру Fallout для ПК на смартфон Lumia 950 XL. Мало того, що Lumia не зустрінеш на ринку смартфонів, так ще і гра сама по собі досить стара.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, що Xiaomi представить перший смартфон з підтримкою 5G вже 24 січня. Повідомляється, що це буде Xiaomi Mi Mix 3, який оснащений топовим чіпсетом з підтримкою мережі нового покоління. Однак, для українців смартфон абсолютно марний, адже 5G у нас не підтримується, а переплачувати за функцію, якої не можна користуватися, як мінімум нерозумно. Крім нової мережі, девайс отримає непогану камеру, а також об'ємний акумулятор. Про ціну поки нічого не відомо.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що новий вірус захопив мережу, і тепер заражає комп'ютери, що працюють на Windows. До того ж, це не просто вимагач, але і шифрування особистих даних на ПК. Навіть якщо відновити операційну систему, дані користувача без допомоги хакера не розшифрувати.

Знай.uа писав, що компанія Xiaomi відмовиться від виробництва бюджетних смартфонів. Тепер же, цими новинка займеться інша компанія - Redmi, яка не буде випускати смартфони дорожче 350 доларів.