У Лас-Вегасі відбулася велика виставка світових досягнень техніки і електроніки CES 2019. Експонувалися різні пристрої, в тому числі – найнезвичайніші. Одним з найбільш несподіваних відкриттів для відвідувачів виставки стала розумна і корисна запальничка для курців. Новину передає "Преса України".

Агрегат представлений ліванської компанією Slighter і призначений для тих людей, які хочуть "зав'язати" з такою згубною звичкою, як куріння.

«На жаль, більшість курців не можуть взяти волю в свої руки і вони не можуть кинути палити. На щастя, існує безліч способів допомогти таким людям. Один з них ми представили», - розповіли представники компанії.

Запальничка має здатність "запам'ятовувати", в який час ви підкуриваєте від неї. Далі вбудована в неї система розробляє спеціальний алгоритм і просто не спрацьовує в певні моменти.

«Це допоможе вам зменшити кількість викурених сигарет в день, а потім і взагалі відмовитися від куріння», - додали експерти.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За попередніми даними, такий продукт буде коштувати 129 доларів. Він стане доступним у продажу вже цього літа. До речі, проект Slighter був обраний для клінічної роботи з Французьким національним інститутом раку, Центром профілактики раку в Гіге та Інститутом раку в Ліоні, Франція.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що медики знайшли гени, які підштовхують людей до небезпечних вчинків.

Експерти з Каліфорнійського університету ідентифікували набір генів, що впливає на ризикованість у вчинках.

Мова йде про 124 генетичних варіанти, які підвищують схильність до нездорового способу життя, асоціальної поведінки і так далі, пише Nature Genetics.

Дослідники стверджують, що кожен ген окремо не впливає на схильність до прийняття ризикованих рішень (алкоголь, куріння, перевищення швидкості), так як основна вина все ж лежить на негенетических факторах.

Нагадаємо, всього чотири зміни в генах можуть збільшити ризик виникнення суїцидальних нахилів у людей.

Як повідомляв портал "Знай.uа" продолжительность жизни у меншій мірі залежить від генетики, і більшою — від способу життя.

"Знай.uа" писав, що британські дослідники виявили гени і молекулярні шляхи, які "старять" клітини.