Компанія Google сплатила штраф у розмірі 500 тисяч рублів за відмову підключитися до російської інформаційної системи, що містить перелік заборонених сайтів. Судячи з усього, Google простіше заплатити штраф, ніж міняти політику відображення результатів в пошуковику.

Роскомнагляд завів справу про адміністративне правопорушення відносно Google в кінці листопада 2018 року. Протокол на компанію склали за частиною 1 статті 13.40 Купап (невиконання обов'язків оператором пошукової системи). Google зобов'язали виплатити штраф у розмірі 500 тисяч рублів. Однак, для компанії з багатомільярдним оборотом, ця сума незначна. Простіше сплатити штраф, і деякий час забути про Російських правилах.

“За російським законодавством оператори пошукових систем зобов'язані виключати з результатів пошукової видачі посилання на ресурси з протиправною інформацією. Для цього вони повинні підключитися до федеральної державної інформаційної системи, що містить перелік заборонених інтернет-ресурсів”, – йдеться в заяві відомства.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Подивимося, які правила придумає Роскомнагляд далі, і чим закінчиться цей скандал.

Нагадаємо, що компанія OnePlus жорстко познущалася над Apple в новому рекламному фото. Судячи з усього, практично кожен виробник Android-смартфонів повинен висміяти всі недоліки iPhone від Apple.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що ере планшетів прийшов кінець. Судячи з усього, гнучкі смартфони витісняють планшети з ринку електроніки. І це не дивно, адже кому подобається носити величезний планшет, який навіть не влізе в сумку. Куди зручніше носити гаджет, який вміє складатися в компактний смартфон, але при цьому мати розмірами повноцінного планшета при необхідності.

Знай.uа писав, що компанія Microsoft назвала дату смерті браузера Internet Explorer 10. Судячи з усього, це версією невдалого флагмана користуються одиниці, так що підтримувати його просто немає сенсу. Швидше за все, браузер буде отримувати підтримку від виробника вже на початку 2020 року.