4 лютого 2004 року нікому тоді невідомий студент Гарвардського університету Марк Цукерберг створив Thefacebook. 4 лютого 2019 року ми згадуємо, як все починалося і наскільки змінилася соціальна мережа, тепер вже Facebook, за 15 років. Для соцмережі це важлива дата. Нагадаємо, що соцмережею щомісяця користується близько 2 мільярдів людей, і інші соцмережі не досягали таких висот, якщо порівнювати з показниками Facebook.

У розробці нового веб-порталу брали участь сусіди Марка Цукерберга по кімнаті Едуардо Саверін, Дастін Московіц і Кріс Хьюз. Спочатку соцмережа називалася Thefacebook і була доступна тільки обраним — студентам Гарвардського університету. Після цього у соцмережі могли заводити особисті акаунти і інші студенти університетів, а вже в 2006 міг отримати доступ до Facebook абсолютно кожен.

Через кілька днів після відкриття соцмережі троє гарвардських старшокурсників Камерон Уинклвосс, Тайлер Уинклвосс і Дівья Нарендра звинуватили Марка в тому, що він вкрав їх ідеї, обіцяючи допомогти у створенні соцмережі HarvardConnection.com. Однак, суд виправдав Марка, але він ще безліч разів з'являвся в залі суду.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що корейська компанія Samsung запатентувала ігровий смартфон. Крім топової начинки, він отримає гнучкий корпус, який можна складати як книжку. Серед іншого, ціна девайс буде просто величезною, і інсайдери повідомляють, що вона перевалить за 1500 доларів. Подивимося, девайс з'явиться на прилавках, або це черговий непотрібний патент компанії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Роскомнагляд в черговий раз зганьбився після наїзду на Google. Повідомляється, що з-за порушень законів Росії Google зобов'язаний виплатити штраф. Однак, мова йде про суму в 500 тисяч рублів, що дуже мало для пошукача. Куди простіше заплатити невелику суму грошей, ніж дотримуватися законів Росії.

Знай.uа писав, що суд став на бік Apple в розглядах між яблучної корпорацією і Qualcomm. Нагадаємо, що продажі iPhone заборонили як в Китаї, так і в Німеччині. І все ж, суд відхилив кілька заяв про порушення чотирьох патентів. Схоже, що Apple скоро вирішить цю справу на свою користь.