Компанія HMD офіційно підтвердила анонс довгоочікуваного п'ятикамерного флагманського смартфона Nokia 9 PureView 24 лютого на спеціальному заході в Барселоні в рамках виставки Mobile World Congress 2019. Варто зазначити, що чутки про це смартфоні з'явилися в мережі ще в 2018 році, і з тих пір не вщухають. Анонс смартфона переносили вже кілька разів, і вже точно стало відомо, коли крутий девайс з камерою з'явиться на прилавках.

Зовнішній вигляд і характеристики смартфона Nokia 9 PureView вже давно не є великим секретом, так що тут варто відзначити лише найцікавіші показники.

Крім унікальної камери з п'ятьма модулями, яку ми вже обговорювали незліченну кількість разів, смартфону приписують дисплей OLED діагоналлю 5,9 дюйма роздільною здатністю QHD+, однокристальну систему Snapdragon 845 або Snapdragon 855, в залежності від рішення компанії. Ціна буде складати близько $900, що достатньо дорого, як може здатися. Однак, якщо смартфон отримає кращу камеру в світі, ціна буде більш ніж виправданою.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть
Показати ще

Крім флагманської моделі Nokia 9 PureView, на виставці очікується показ Nokia 8.1 Plus і Nokia 6.2 2019 модельного ряду, але є ймовірність, що це версії однієї і тієї ж моделі.

Нагадаємо, що глава компанії Xiaomi пообіцяв здивувати світ в 2019 році. Судячи з усього, компанія приготувала декілька цікавих новинок, які можуть перевернути ринок смартфонів. Серед іншого варто відзначити той факт, що компанія почала випускати камерофони - смартфони, головною особливістю яких є наявність топової камери. Приміром, компанія Redmi представила смартфон Redmi Note 7 за ціною 150 доларів, який отримав 48-мегапіксельну камеру.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що популярний хостинг для відео YouTube залишиться без дизлайків. У Google сказали, що користувачі сервісу користуються цією функцією не за призначенням, і ставлять негативні оцінки не з-за поганої якості контенту, а з-за поганої новини, яку блозі описував.

Знай.uа писав, що прозорий смартфон Xiaomi Mi 8 Explorer Edition невдовзі з'явиться на території Європи, а значить і в Україні. Це чудова новина для тих, хто давно хотів придбати собі смартфон з прозорою тильній кришкою.