Напередодні Нового року в Китаї (його почнуть відзначати завтра) глава компанії Meizu Хуан Чжан (Huang Zhang), він же Джек Вонг (Jack Wong), відправив лист своїм співробітникам, в якому розповів про плани на цей рік. На подив, це був не мотиваційний текст.

Отже, Meizu чекають великі зміни. А все із-за того, що тепер частина компанії стане державною власністю. “Рулити” Комітет з контролю та управління державним майном (SASAC) Китаю. На диво, компанія зважилася на такий крок, і тепер обзаведеться підтримкою держави.

Справа в тому, що у китайського уряду є програма змішаного володіння: для підвищення ефективності частину держпідприємств віддають приватникам. Тут же навпаки: Meizu стала практично першою компанією, яка скористалася цією програмою, але в іншому напрямку. Однак, стала відома причина такого сміливого кроку.

Популярні новини зараз
Готуйте мішки для грошей та відкривайте валютні рахунки: на кого із знаків Зодіаку зваляться шалені гроші ще до кінця року Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро" Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій
Показати ще

Їй це потрібно для фінансового “оздоровлення”. На тлі падіння попиту на смартфони падають і доходи. Наприклад, станом на кінець 2018 року, компанія продала вдвічі менше пристроїв, якщо порівнювати з 2017 роком.

Нагадаємо, що глава компанії Xiaomi пообіцяв здивувати світ в 2019 році. Судячи з усього, компанія приготувала декілька цікавих новинок, які можуть перевернути ринок смартфонів. Серед іншого варто відзначити той факт, що компанія почала випускати камерофони - смартфони, головною особливістю яких є наявність топової камери. Приміром, компанія Redmi представила смартфон Redmi Note 7 за ціною 150 доларів, який отримав 48-мегапіксельну камеру.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що популярний хостинг для відео YouTube залишиться без дизлайків. У Google сказали, що користувачі сервісу користуються цією функцією не за призначенням, і ставлять негативні оцінки не з-за поганої якості контенту, а з-за поганої новини, яку блозі описував.

Знай.uа писав, що прозорий смартфон Xiaomi Mi 8 Explorer Edition невдовзі з'явиться на території Європи, а значить і в Україні. Це чудова новина для тих, хто давно хотів придбати собі смартфон з прозорою тильній кришкою.