За останні років 5-10 смартфони стали для людини тим пристроєм, з яким важко розлучитися й на пару хвилин. Однак завжди існувало гостре питання безпеки таких "стосунків" з гаджетами.

Так, аналітики з компанії Statista показали новий рейтинг найнебезпечніших смартфонів з точки зору впливу на організм людини. Звичайно, мова йде про випромінювання.

Експерти з Statista виміряли питомий коефіцієнт поглинання електромагнітного випромінювання (Specific absorption rate, SAR), одиницею виміру якої є ват на кілограм.

За результатами досліджень, найбільш випромінюючим смартфоном виявився Xiaomi Mi A1 з коефіцієнтом 1.75 Вт/кг, за ним слід OnePlus 5T — 1.63 Вт/кг, потім Xiaomi Mi Max 3 — 1.58 Вт/кг, далі OnePlus 6Т — 1.55 Вт/кг. П'ятірку замикає HTC U12 life з результатом 1.48 Вт/кг. В різних країнах допустимий рівень SAR знаходиться на різних відмітках. Так в США прийнятне випромінювання становить 1.6 Вт/кг, а в країнах Європи — 2 Вт/кг

Популярні новини зараз
В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій
Показати ще

смартфон
смартфон

Варто нагадати, що розробник елітних телефонів і смартфонів Caviar (Росія) представив апарат, при погляді на який можна тільки сказати: простим смертним на такий не заробити. Кнопковий "Tsar-телефон" назвали "Володимир Золотий" на честь князя Володимира. Ціна телефону в гривнях – приблизно 115 000.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в цьому році очікується масове поява смартфонів, у яких отвір під камеру замінить виріз в екрані. Однак, виробники хочуть знайти компроміс між фронтальною камерою і красивою лицьовою панеллю без якихось недоречних вирізів. Xiaomi запатентувала абсолютно нову концепцію розміщення фронтальної камери, яке стане популярним і серед інших виробників.

Нагадаємо, відомий виробник смартфонів опинився на межі банкрутства, працівники сидять без зарплати.

Як повідомляв Знай.uа Sony PlayStation 5 змусить геймерів забути про PS4 раз і назавжди.

Знай.uа писав, власники iPhone XS скаржаться на постійні поломки: розсипається в руках.