Компанія Google планує займатися розробкою та випуском розумної натільної електроніки.

Чутки про те, що компанія працює над дизайном чипа розповзлися ще у 2014 році. Зараз джерела підтверджують, що Google планує розробляти власні чипи.

Інформація стала відомою завдяки тому, що Alphabet Inc. наймає кількох інженерів з Індії для розширення команди gChips, яка вже налічує 16 інженерів. До кінця року команда може збільшитись до 80 людей.

Експерти уже зробили кілька припущень, однак дізнатися точно, що у планах Google не поки не може ніхто. Наприклад, компанія може піти по стопах Apple, Samsung та Huawei, виробляючи власні процесори для своїх пристроїв. Це б дало змогу точніше оптимізовувати програмне забезпечення завдяки апаратній частині. Або, пошуковий гігант може розробляти їх для інших цілей. Наприклад, для створення конкретних пристроїв зі складними програмними алгоритмами.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Google запустить режим доповненої реальності Google Maps. Як повідомляється, зараз проводиться закрите тестування програми, та нова версія доступна обмеженому колу осіб. В будь-якому випадку, не факт, що пошуковик зробить фінальну версію цієї функції, щоб вона з'явилася в офіційному додатку для всіх бажаючих.

В її основі технологія Augmented reality, що одержала популярність завдяки грі Pokemon Go. Сама по собі технологія досить проста, так що навіть порівняно старі смартфони зможуть підтримувати доповнену реальність від Google. Таким чином, через об'єктив камери на екрані з'являлося зображення в режимі реального часу, змішаного з програмними об'єктами.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що справи у Apple йдуть дуже погано, і в компанії придумали, як збільшити число продажів нових iPhone, які з тріском провалилися в кінці 2018 року.

Також Знай.uа писав, що дизайн китайського Oppo R19 вперше з'явився в мережі. Серед іншого, варто відзначити непоганий екран, і незвичайну камеру, яка має висувний механізм.