Американська компанія Ford представила прототип ліжка, яке автоматично змінює положення, якщо хтось з пари виліз на чужу половину і заважає своєму партнерові. По суті, це геніальний пристрій, враховуючи, що далеко не кожен звик спати на своєму улюбленому ліжку в компанії. Що стосується самого ліжка, механізм заснований на технології конвеєрної стрічки, а також системи спостереження за об'єктами і утримання своєї смуги руху, які компанія використовує у виробництві своїх автомобілів.

Звучить дуже науково, але на практиці все досить просто: технологія працює наступним чином: у ліжко вбудований датчик руху, який визначає, коли партнер перемістився на чужу половину ліжка. Тоді стрічковий конвеєр м'яко пересувається і повертає його на свою сторону ліжка. Причому це робиться непомітно дляя тих, хто на ньому спить.

Таким же способом система допомоги руху по смузі Ford Lane-Keeping Aid переводить кошти назад на правильні смуги, підштовхуючи кермо в правильному напрямку.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Ford вже не вперше використовує автомобільні технології при виготовленні повсякденних речей. Раніше компанія представила розумне ліжко, яке допомагає дітям швидше заснути, імітуючи заколисуючий ритм поїздки в автомобілі. Про ціну поки нічого не відомо, але сам девайс обійдеться в копієчку.

Нагадаємо, що баг в системі для MacBook може показати історію браузера власника ПК. Прийнято, що така інформація під надійним захистом, але баг дозволяє обійти її, і отримати доступ до історії браузера. Варто відзначити, що уразливість знаходиться в кожному MacBook.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Meizu без кнопок і отворів може не з'явитися на прилавках. Користувачі не оцінили девайс за 1300 доларів, який відрізняється від інших тільки відсутністю кнопок.

Знай.uа писав, що компанія Xiaomi не встигає продавати свої Redmi Note 7. Користувачі розкуповують партії як тільки вони з'являється, а виробник просто не встигає їх виробляти. За місяць смартфон продали більше 1 мільйона рази, що є абсолютним рекордом.