Експерти Європейської програми оцінки нових автомобілів (Euro NCAP) опублікували список найбільш безпечних автомобілів, які надходять у продаж в цьому році.

Euro NCAP - це незалежна організація, яка проводить краш-тести авто, оцінюючи кожну машину в чотирьох критичних областях: допомога у забезпеченні безпеки, захист пішоходів, захист дорослих пасажирів та захист дітей. Що стосується допомоги безпеці, то до цієї категорії відноситься технічне оснащення машин новітніми системами безпеки та допомоги на дорогах.

Згідно краш-тестів, які надав портал CarBuyer, були визначені найбільш безпечні автомобілі в класах: великий сімейний автомобіль, невеликий сімейний автомобіль і кросовер.

В категорії "великий сімейний автомобіль" першість здобула модель Audi A6, яка показала кращу серед усіх досліджених автомобілів безпеку дорослих пасажирів (93%) і дітей (85%). Крім цього, автомобіль оснащений новими технологіями допомоги водієві, в тому числі системою спостереження за сліпими зонами. Трохи поступаються Audi A6 автомобілі Mazda 6 і Volvo V60.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Кращим у категорії "невеликий сімейний автомобіль" став Mercedes-Benz A-Class. Ця машина гарантує 96% безпеки пасажирів при аварії, а також має систему відстеження втоми водія, утримання в смузі, асистенти гальмування.

На другому місці - оновлений автомобіль Ford Focus, а на третьому - Nissan Leaf.

Серед кросоверів найбезпечнішим визнаний BMW X5, який забезпечує 89% безпеки для дорослих і 86% - для дітей. На другому місці - Volkswagen Touareg, далі слідує Jaguar I-Pace.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що користувачам представили характеристики топового Samsung Galaxy S10, продажі якого стартують вже 22 лютого.

Як повідомляв портал "Знай.uа": на Женевському автосалоні відома компанія Bentley представила найшвидший позашляховик у світі. Згідно з результатами досліджень, новинка здатна розігнатися до неймовірних 306 км/ч.

Також "Знай.uа" писав, що в декількох додатках для Windows 10 виявили таємні канали для майнінга криптовалют, дохід від яких йшов в кишені розробників.