Фахівці компанії Check Point повідомили про серйозної уразливості в WinRAR і продемонстрували експлуатацію проблеми з допомогою відео. Дослідники попереджають, що всім 500 млн користувачів WinRAR може загрожувати небезпека, оскільки знайдена проблема існує приблизно 19 років. Потрібно відзначити, що розробники WinRAR вже усунули баг в минулому місяці і випустили виправлену версію, але ніхто з користувачів не стежить за оновленнями сервісу.

Виявилося, що можна створити спеціальний архів ACE, який при розпакуванні зможе помістити шкідливий файл в довільному місці, в обхід фактичного шляхи для розпакування архіву. Таким чином, хакери можуть отримати доступ до ваших даних, включаючи листування, фото, відео, і навіть дані банківських карт.

Фахівці настійно рекомендують користувачам якомога швидше встановити оновлення, а також проявити пильність і до установки патчів не відкривати архіви ACE, отримані від невідомих джерел. Будемо сподіватися, що компанія буде більш ретельно стежити за безпекою своєї продукції, так як баг існував аж 19 років.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, що хакерам вдалося взломатьіРһопе за допомогою голосового помічника Siri. Дивно, але голосовий помічник не намагався чинити опір, і виконував усі команди, які вимагали хакери. За допомогою Siri можна зламати iPhone, і це дасть доступ до платних додатків безкоштовно.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Sony відмовилася від виробництва старих ігрових приставок. Мова йде про PlayStation Vita, яка так і не стала популярною серед геймерів.

Знай.uа писав, що компанія Razer відмовилася від виробництва смартфонів. Судячи з усього, смартфони виявилися непотрібними геймерам. Ті ж девайси від Xiaomi мають такі ж характеристики, але продаються в кілька разів дешевше. Саме тому компанія так і не змогла заявити про себе на ринку смартфонів.