Компанія HMD Global представила флагманський смартфон Nokia 9 PureView з унікальною системою п'яти камер, які знімають одночасно. Втім, про девайсі ми знали практично всі ще до його презентації. Пристрій робить всі кадри в режимі HDR, йдеться в прес-релізі компанії.

Смартфон поєднує в собі два колірних сенсора і три монохромних датчика, що працюють одночасно, та забезпечують глибину різкості і деталізації зображення. Всі п'ять оптичних лінз охоплюють десять разів більше світла, ніж один сенсор кольорів аналогічного типу. Однак, чи буде це дійсно помітно на знімках - покаже час. У будь-якому випадку, знімати на основну камеру, яка займає половину задній панелі пристрою просто незручно.

Смартфон Nokia 9 PureView може зберігати фото в форматі RAW, DNG і дозволяє редагувати їх прямо на телефоні. Новинка знімає фото в HDR-режимі з роздільною здатністю 12 МП.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Що стосується начинки девайса, гаджет дещо несподівано побудований на процесорі Snapdragon 845, оскільки алгоритми камери були оптимізовані для цього чіпа. У продажу з'явиться версія з 6 ГБ оперативної і 128 ГБ вбудованої пам'яті без можливості розширення. Відомо, що девайс так і не отримав топовий чіпсет, адже на борту залишився минулорічний процесор.

Що стосується ціни, за девайс попросять близько 700 доларів.

Нагадаємо, що корейська корпорація Samsung визнала, що голосовий помічник Bixby не настільки хороший, як цього хотілося б користувачам. Тепер кожен власник флагмана від Samsung може перепризначити функцію кнопки, яка раніше могла викликати помічника Bixby. Функція стане доступною для власників Galaxy S8, Galaxy Note 8 і пізніших моделей смартфонів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що ігрова приставка Mad Box незабаром з'явиться на прилавках. Судячи з усього, консоль просто знищить Sony PlayStation 5 на ринку. Девайс здатний відображати гри у форматі 4K, при цьому оновити картинку до 120 fps.

Знай.uа писав, що смартфон Xiaomi Mi 9, який став хітом ще до виходу, не з'явиться на території України У всякому разі, до середини весни. Справа в тому, що виробники не здатні задовольнити потреби китайського ринку, не кажучи вже про інших країнах.