Архіватор WinRAR є одним з найбільш завантажуваних програмних продуктів в історії для операційних систем Windows. Звичайно ж, програма платна, але практично ніхто не заплатив за неї. Втім, користувачі можуть за це поплатитися. На жаль для величезної аудиторії цієї програми, експерти з безпеки компанії Check Point Software Technologies знайшли в ній серйозну помилку, яка піддавала ризику півмільярда користувачів впродовж 19 років. Повідомляється, що інформація про загрозу з'явилася тільки в лютому 2019 року, а сама проблема існувала близько 19 років.

Помилка дозволяє зловмисникам автоматично запускати шкідливий код при розпакуванні ACE-файлів – якщо перейменувати ACE-архів на RAR, то при його відкритті вміст выгрузится в папку автозавантаження. Настійно рекомендуємо не відкривати підозрілі файли від сторонніх людей.

Простіше кажучи, цей недолік дозволив дослідникам безпеки поміщати шкідливий файл безпосередньо в папку автозавантаження Windows, обходячи при цьому необхідність запуску WinRAR з підвищеними привілеями. Варто зазначити, що на сьогоднішній день кількість користувачів, дані яких під загрозою практично 500 млн. Проте, була використана ця вразливість - не повідомляється.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Нагадаємо, що корейська корпорація Samsung визнала, що голосовий помічник Bixby не настільки хороший, як цього хотілося б користувачам. Тепер кожен власник флагмана від Samsung може перепризначити функцію кнопки, яка раніше могла викликати помічника Bixby. Функція стане доступною для власників Galaxy S8, Galaxy Note 8 і пізніших моделей смартфонів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що ігрова приставка Mad Box незабаром з'явиться на прилавках. Судячи з усього, консоль просто знищить Sony PlayStation 5 на ринку. Девайс здатний відображати гри у форматі 4K, при цьому оновити картинку до 120 fps.

Знай.uа писав, що смартфон Xiaomi Mi 9, який став хітом ще до виходу, не з'явиться на території України У всякому разі, до середини весни. Справа в тому, що виробники не здатні задовольнити потреби китайського ринку, не кажучи вже про інших країнах.