Разом з новим флагманським смартфоном Nokia 9 PureView компанія HMD представила новий дуже бюджетний телефон, який отримав назву Nokia 1 Plus. Втім, він виглядає як смартфон з 2015 року, коли великі рамки навколо екранів були нормою.

Характеристики Nokia 1 Plus. Новий смартфон працює під управлінням операційної системи Android Go (спеціально створеної для бюджетних пристроїв). Так, функціонал обмежений у смартфона, але для спілкування в соцмережах і перегляду відео більш ніж достатньо.

Nokia 1 Plus оснащений 5,45-дюймовим дисплеєм із співвідношенням сторін 2:1 і роздільною здатністю 960х480 пікселів. Новинка працює на процесорі MediaTek MT6739WW в парі з гігабайтом оперативної і 8 ГБ постійної пам'яті. Цього більш ніж достатньо, для плавної роботи месенджерів, і додатки для соцмереж.

Не може похвалитися новинка і хорошим акумулятором – ємність батареї становить 2500 маг. Основна камера має лише один модуль з роздільною здатністю 8 Мп. Фронтальна камера на 5 Мп. Втім, камери встановили “для галочки”.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Смартфон буде доступний в трьох кольорах: червоному, чорному і синьому варіантах. Рекомендована вартість бюджетника – 99 доларів (2 800 гривень). Пристрій надійде в продаж на початку березня.

Нагадаємо, що програмістам вдалося встановити Android на Nintendo Switch. Повідомляється, що тепер ігрова приставка може працювати як повноцінний планшет. Втім, деякий функціонал все ж виявився недоступним через несумісність Android з чіпсетом Nintendo.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Viber раптово стане платним. Повідомляється, що для власників ботів, створили нові виплати. Тепер вони повинні виплачувати близько 4 500 доларів кожен місяць за стабільну роботу їх бота. Втім, звичайних користувачів це не стосується. Швидше за все, ботів стане набагато менше.

Знай.uа писав, що деякі програми для iPhone передають ваші дані компанії Facebook. У свою чергу найбільша соцмережа передає ці дані стороннім особам. Таким чином, сторонні компанії створюють для вас рекламу, яку і відображають в Facebook і решти додатках.