Уразливості в безкоштовній програмі SHAREit, призначеної для передачі файлів між пристроями на Android, що дозволяли зловмисникам непомітно красти дані користувачів. Судячи з усього, Google знову не перевірила додаток на наявність будь-яких недоліків, які можуть залишити власників Android-смартфонів без грошей.

Уразливості виявили співробітники організації Redforce, вони детально описали їх в блозі компанії. Хакери використовували для злому Wi-Fi-мережі загального користування. Підключення до бездротового інтернету користувачам було необхідно для роботи з програмою, так що знайти користувача за допомогою бездротової мережі не складає труднощів для хакерів.

В загальній мережі злочинці сканували порти, пов'язані з сервером додатка SHAREit. Уразливості дозволяли зловмисникам завантажити на свої пристрої будь-які дані і файли з гаджета жертви. Після цього вірус надійно ховався в системі смартфона, а потім незаконно збирав дані користувача, включаючи дані банківських карт, паролів, і так далі. Будемо сподіватися, що розробники програми оперативно виправлять цю помилку.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Нагадаємо, що Apple Watch Series 5 отримають унікальну функцію, якої немає навіть у конкурентів. Повідомляється, що девайс навчиться стежити за сном свого власника, що дозволить отримувати більш точну інформацію про стан свого здоров'я. Швидше за все, девайс покажуть світу вже у вересні 2019 року.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Sony назвала дату смерті ігрової консолі PS Vita. Повідомляється, що ігрова консоль не користувалася величезною популярністю, у зв'язку з чим компанія вирішила припинити постачання і виробництво цієї портативної ігрової приставки.

Знай.uа писав, що Xiaomi Pocophone F1 різко впав в ціні. Нагадаємо, що на момент початку продажів девайс продавався за ціною в 10 тисяч гривень. Тепер же девайс можна придбати на території України за 8 000 гривень.