Samsung додав в магазин додатків Smart TV (Tizen OS) антивірусне програмне забезпечення McAfee для телевізорів модельного ряду 2019 року. Південнокорейський виробник стверджує, що бажає захистити користувачів смарт-телевізорів від шкідливих програм. Однак, таку заяву користувачі взяли не дуже радісно. Виявляється, тепер розумні телевізори можуть опинитися в руках хакерів. І хоча Smart-телевізори і не володіють широким функціоналом, деякі з них можуть підглядати за власниками за допомогою вбудованих камер, якщо хакер вдало зламати захист телевізора, якщо вона взагалі є.

"Компанія McAfee продовжила контракт на попередню установку пакета McAfee Security for TV на всі телевізори Samsung Smart випущені в 2019 році. Samsung є першою компанією, яка встановила систему безпеки на ці пристрої", – прокоментувала прес-служба Samsung щодо антивіруса. Втім, це відтак, що компанія буде наполягати на встановленні саме цього антивіруса. Буде можливість користуватися альтернативою - невідомо.

Партнерство з постачальниками програмного забезпечення є досить поширеною практикою для великих виробників обладнання. Виробники ноутбуків часто предустанавливают антивірусний захист в обмін на значні виплати. Однак, просунуті користувачі ПК відмовляються від таких послуг, враховуючи непродуктивність антивірусів.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Нагадаємо, що смартфон OnePlus 7, який з'явиться на прилавках вже в 2019 році, залишиться без головної функції. Звичайно ж, мова йде про технології бездротової зарядки, яка дозволяла спростити підзарядку смартфона. Поки невідомо, чи хоче компанія заощадити на цьому, чи знайшла гідну альтернативу, адже ця технологія поступово набирає популярність серед користувачів смартфонів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Lenovo представила смартфон Tab V7, який отримав просто величезний екран. Втім, ціна за девайс всього лише 250 євро, так що нереальних функцій та топову начинку очікувати точно не варто. Втім, він може стати повноцінною заміною планшету, але от в кишеню штанів його покласти не вийде.

Знай.uа писав, що гнучкі смартфони Huawei Mate X і Samsung Galaxy Fold порівняли за характеристиками.