Збройні сили США оголосили конкурс на доопрацювання “Удосконаленої автоматизованої системи націлення і поразки” (ATLAS) — штучного інтелекту, який дозволить танкам і іншим знаряддям самостійно обирати мету. Повідомляється, що тепер танки здатні вибирати цілі, а також стріляти по них. Звичайно ж, необхідна надійна система, так як неточний вибір цілі може бути фатальним.

ATLAS зможе майже миттєво виявляти мета в зоні ураження та ідентифікувати її. Право пострілу залишається за людиною — штучний інтелект лише вкаже на противника і запропонує оператору вистрілити в нього. Однак, вибір пострілу може в майбутньому опинитися в руках танка, або інший військової техніки. Не виключено, що система дозволить згрупувати танки, одночасно виконуючи різні дії.

Дослідники вважають, що проект стане першим застосуванням ІІ в наземній військовій техніці раніше автономні та напівавтономні системи використовувалися тільки в комплексах протиракетної оборони. Тепер же, танки зможуть виконувати завдання без втручання людини.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, що смартфон OnePlus 7, який з'явиться на прилавках вже в 2019 році, залишиться без головної функції. Звичайно ж, мова йде про технології бездротової зарядки, яка дозволяла спростити підзарядку смартфона. Поки невідомо, чи хоче компанія заощадити на цьому, чи знайшла гідну альтернативу, адже ця технологія поступово набирає популярність серед користувачів смартфонів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Lenovo представила смартфон Tab V7, який отримав просто величезний екран. Втім, ціна за девайс всього лише 250 євро, так що нереальних функцій та топову начинку очікувати точно не варто. Втім, він може стати повноцінною заміною планшету, але от в кишеню штанів його покласти не вийде.

Знай.uа писав, що гнучкі смартфони Huawei Mate X і Samsung Galaxy Fold порівняли за характеристиками.