Фахівці TechInsights розібрали новий флагман Samsung Galaxy S10+ на деталі і підрахували собівартість смартфона. Кінцева цифра враховувала вартість збірки, поставок, і тд. І все ж, можна зрозуміти, що корейці на цьому смартфоні зможуть заробити величезні гроші.

найдорожчими деталями виявилися AMOLED-дисплей (86,5 доларів), процесор Exynos 9820 (70,5 доларів) і п'ять модулів фронтальною та основною камер (в загальному 56,5 доларів). Втім, це явно більше вартості смартфона.

порівняно з торішнім Galaxy S9+, підвищилася вартість екрану (на 14 доларів) і процесор (на 2,5 долара). Сумарна вартість пам'яті залишилася практично колишньою — 50,5 доларів, але її обсяг збільшився до 8 і 128 ГБ (у Galaxy S9+ 6 і 64 ГБ). Однак, і цього не вистачає, що погодитися з ціновою політикою компанії Samsung.

Популярні новини зараз
В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

В результаті нехитрих маніпуляцій з калькулятором в TechInsights отримали собівартість Galaxy S10+, рівну 420 доларів. При цьому торішній Galaxy S9+ був трохи дешевше — $379. Це говорить нам про те, що компанія отримує за смартфон близько 600 доларів.

Нагадаємо, офіційні ціни на Galaxy S10+ стартує від 999 доларів. В Україні за модель просять від 32 999 гривень. Продажу флагманів стартують 8 березня. І все ж, компанія Apple отримує набагато більше прибутку з телефонів, враховуючи їх собівартість.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi вирішила відмовитися від гнучкого смартфона. Компанія не представила новинку, і вирішила відкласти її на майбутнє. Точно так само зробила і компанія LG, яка заявила публіці, що людство ще не готове до таких смартфонів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Xiaomi вирішила впровадити кілька корисних функцій у свої смартфони. Мова йде про технології Game Booster, який здатний збільшити комфорт гри на смартфоні за рахунок прискорення процесора при необхідності.

Знай.uа писав, що експерти назвали головний недолік гнучкого смартфона. Повідомляється, що мова йде про надійність екрану. Приміром, на такі дисплеї захисну плівку встановитися не вийде, а ключі можуть зіпсувати екран за кілька секунд. Втім, замінити екран практично неможливо, враховуючи складності механізмів.