Від 400 до 800 мільйонів працівників в усьому світі до 2030 року можуть втратити свої робітники місця, тому що їх замінять роботи або процеси автоматизації. Про це свідчать підрахунки McKinsey Global Institute. Що дивно, роботу можуть втратити жителі всіх країн, незалежно від їх розвитку і якості життя.

У зоні ризику опинилися працівники бек-офісів, машинні оператори, працівники мереж фаст-фуду і ті, хто займається кредитуванням. Втім, всі ці процеси можна автоматизувати, так що ці професії можуть залишитися назавжди без людини. У цьому немає нічого дивного, враховуючи можливості, які мають сучасні роботи. Деякі навіть отримали штучний інтелект.

Автоматизація, за прогнозами McKinsey, торкнеться Китаю – там під загрозою понад 200 млн осіб, тобто 16% робочої сили. На другому місці Індія (майже 150 млн чоловік, 9%), на третьому – США (близько 50 млн чоловік, майже 25%). Правда, такі цифри можуть зараз лише налякати, так як автоматизація буде відбуватися не раніше 2030 року.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Xiaomi вирішила відмовитися від гнучкого смартфона. Компанія не представила новинку, і вирішила відкласти її на майбутнє. Точно так само зробила і компанія LG, яка заявила публіці, що людство ще не готове до таких смартфонів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Xiaomi вирішила впровадити кілька корисних функцій у свої смартфони. Мова йде про технології Game Booster, який здатний збільшити комфорт гри на смартфоні за рахунок прискорення процесора при необхідності.

Знай.uа писав, що експерти назвали головний недолік гнучкого смартфона. Повідомляється, що мова йде про надійність екрану. Приміром, на такі дисплеї захисну плівку встановитися не вийде, а ключі можуть зіпсувати екран за кілька секунд. Втім, замінити екран практично неможливо, враховуючи складності механізмів.